Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Als je uitslaapt ben je niet spiritueel…

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
higher-spirit-academy-training-hz

Het is een heerlijke zondagochtend in augustus. 
Net na vijven ben ik klaarwakker.
Zachtjes loop ik naar beneden, zet de tuindeur open en wikkel mezelf in een dekentje, terwijl ik in kleermakerszit op de bank ga zitten.

Dagelijks besteed ik het eerste uur van de dag aan meditatie en afstemming. Soms iets langer, soms iets korter.
Maar sla het praktisch nooit over.

Ik geniet oprecht van die tijd voor mezelf.
Maar zodra we rond eind oktober de wintertijd in gaan, ervaar ik steeds meer moeite om bijtijds op te staan. Zeker als het buiten nog donker is vind ik het vreselijk en blijf ik het liefst langer in bed liggen. Tegenwoordig doe ik dat ook gewoon, maar dat was vroeger wel anders….

Ik had de overtuiging eigen gemaakt dat het belangrijk voor je spirituele ontwikkeling is om s’ochtends vroeg op te staan. Bij voorkeur tussen vijf en zes, zo was mij ingeprent door een spiritueel leraar. Uitslapen was echt ‘not done’.”

Maar goed, die wintermaanden werden steeds meer een innerlijke strijd, waarin ik het gevoel had dat ik had gefaald als ik niet rond vijf uur naast mijn bed stond. Het werd steeds later en ik ging me steeds minder goed over mezelf voelen.

Tot ik ontdekte dat hoe fijn het is om mee te bewegen op het ritme van de natuur. In de zomermaanden lekker vroeg eruit en in de wintermaanden wat later 😊

Toen ik de overtuiging eenmaal had losgelaten, kreeg ik er ontzettend veel energie voor terug en kon ik nog meer genieten van mijn ochtendritueel, zeker in de wintermaanden 😉

Gisteravond zei Roeland; ‘morgen lekker uitslapen’. Even flitst die oude overtuiging voorbij. Ik moet er om lachen en besefte mij hoe fijn het is om steeds meer te leven op een manier die echt bij mij past.

Hoe is dat voor jou?
Welke overtuigingen zijn van invloed op jouw leven?
Zijn ze waar?
Zijn ze goed voor jou?

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Reacties (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *