Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Heling in de Ikea 😱

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Heling in de Ikea 😱

We zijn afgelopen week druk bezig geweest met het inrichten van ons nieuwe kantoor. Een heerlijke ruimte waar we met het hele team samen kunnen komen, zo blij mee 🙌

De extra werkplekken moeten natuurlijk ook ingericht worden, dus ging ik afgelopen week met Ursula naar de Ikea. Om wat tijd te besparen namen we de korte route direct naar de kantoorinrichting om bureaustoelen te testen.

De ene stoel was te hard, de andere te groot en de derde zat gewoon voor geen meter. Zo gingen we lachend van stoel naar stoel. Inmiddels deed er een andere klant gezellig met ons mee en wisselden we ervaringen uit.

Tot mijn aandacht omhoog werd getrokken. Daar zat hij… boven op het afscheidingswandje. Hij keek mij met z’n kraaloogjes indringend aan.

Ik voel een schok door mijn lichaam gaan, mijn hart begint te bonzen en met een gil grijp ik Ursula bij d’r arm. Het zweet begint langs mijn voorhoofd te lopen en ik heb geen controle meer over mijn ademhaling.

ER ZIT EEN MUIS….!!!!!


Ja de muis zit er echt,
je moet alleen heeeel goed kijken 😆

Ik ben nooit echt ‘fan’ geweest van muizen, maar nu voel ik een wel hele diepe angst opkomen. Een angst die ik niet herken, maar mij wel volledig overweldigd. Er gaan allerlei gedachten door mijn hoofd en intussen heeft de muis zich alweer rustig omgedraaid en zit nietsvermoedend te poepen 😱

Ondertussen hoor ik de stem van een oude leraar in mijn hoofd tegen mij zeggen ‘Just sit with it’…  Ga maar zitten met de angst. Gelukkig kan ik mezelf enigszins herpakken en besluit ik om de angst direct aan te kijken, toe te laten en te doorvoelen, ook al zit ik midden in de Ikea.

Daar zit ik dan, op een crème kleurige bureaustoel, starend naar die muis. De angst raast door mijn lijf en ik heb Ursula nog steeds stevig vast bij haar arm. Ik adem door de angst heen. Er komen beelden voorbij van een voorgaand leven en ik begrijp direct waarom die muis zo’n diepe angst triggert. Ik blijf gefocust op mijn ademhaling en voel dat de angst na een aantal minuten begint af te nemen.

Met het afnemen van de angstgevoelens merk ik dat ik wil opstaan en even moet bewegen, springen. Mijn lijf wil de verkramping loslaten. Er volgt een opluchting, het voelt als een soort bevrijding. De ervaring was intens en gelukkig had ik na het bezoek aan de Ikea geen verdere afspraken meer, zodat ik tijd voor mezelf kon nemen ❤️

D
e energie van dit moment en de beïnvloeding van de laatste volle maan van 2023 (op 08-12) nodigen je uit om naar binnen te keren voor een diepgaande transformatie. De triggers die je momenteel ervaart komen veelal voort vanuit steeds diepere lagen in jezelf.

TIP: 

Vind je het nog een uitdaging om deze triggers toe te laten? In dit blog lees je tips en vind je een korte meditatie om je hierin te ondersteunen.

Vanuit een diep gevoel van dankbaarheid denk ik terug aan het kleine bruine muisje dat op het afscheidingswandje zat en mij liet voelen dat er een diepe wond geheeld mag worden 🙏

Lieve groeten, Regina

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *