Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Spiritueel ontwaken, eenvoudiger dan gedacht…

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
ontwaken

Spiritueel ontwaken is eenvoudiger dan je denkt, alleen ons ‘denken’ is nou net wat het werkelijk ontwaken in de weg zit. Een mooi en vooral ook interessant onderwerp om eens wat dieper op in te gaan (en een aantal tips met je te delen).

De persoon die je door de jaren heen geworden bent, zijn verschillende maskers, gedragen over het bewustzijn, die vast zitten in (sociale) conditioneringen, die je de matrix zou kunnen noemen. Voordat het mogelijk wordt om te ontwaken, is het noodzakelijk om te accepteren dat je slapend leeft in deze matrix. Onderzoek je leven vanuit waarheid.

– Ben je werkelijk in staat om je steeds herhalende levenspatronen te stoppen als je dat wilt?
– Kun je stoppen met plezier zoeken en pijn vermijden?
– Ben je verslaafd aan bepaald eten, activiteiten of tijdverdrijf?
– Ben je voortdurend aan het oordelen, de schuld geven, kritiek aan het geven op jezelf en anderen?
– Zoek je onophoudelijk naar prikkels?
– Reageer je op hoe mensen over je denken?
– Ben je op zoek naar goedkeuring?
– Werk je jezelf soms tegen in je leven?
– Of ben je al volledig vervuld door gewoon ‘te zijn’ in stilte?

De matrix en onze mind leidt ons af, vermaakt ons, laat ons eindeloos handelen, consumeren in een cyclus van verlangen en afkeer, met steeds wisselende vormen, ons weghoudend van ons bewustzijn, van ons evolutionaire geboorterecht.

Regelmatig hoor ik van mensen dat ze vrij zijn, bewust en ontwaakt zijn. Maar wees eens eerlijk, als je denkt dat je werkelijk ontwaakt bent, waarom zou je dan nog moeite doen om datgene te bereiken wat je denkt dat je al hebt? Het is goed om hier bewustzijn op te brengen en vanuit waarheid naar jezelf te kijken als je dit zo ervaart. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat je onbewust in de valkuil van illusie bent getrapt.

Het is belangrijk om te beseffen dat je geïdentificeerd bent met de matrix van de menselijke geest, of het masker dat je draagt. Iets in ons moet deze waarheid horen en daarmee wakker geschud worden, ook al is er ook een deel van jou dat deze waarheid altijd al gekend heeft.

Zodra je jouw gewoontes begint te observeren, zal je ontdekken dat deze diep geworteld zitten. Je hiervan bewust worden is een stap zetten richting ontwaking. Het vraagt echter moed en doorzettingsvermogen om hier bewust mee aan de slag te gaan, omdat je gehecht kunt zijn aan je vertrouwde patronen en we ver gaan om deze patronen te rechtvaardigen.

Waartoe ben jij bereid om vrij te zijn?

Vanuit het denken kun je spirituele ontwaking niet ervaren. Het is een innerlijk weten, iets dat je ervaart. Zodra je ontwaakt, schijnt er bewustzijn door je persoonlijkheid heen, door de maskers die je draagt. Zodra je ontwaakt ben je niet langer geïdentificeerd met je karakter. Je gelooft niet meer dat je de maskers ‘bent’ die je draagt. Spiritueel ontwaken is wakker worden uit de droom van de rol die je speelt in het toneelstuk van het leven.

Wees je ervan bewust dat spiritueel ontwaken niet gaat over iets bereiken of iets toevoegen aan jezelf, want spiritueler dan je nu al bent kun je niet worden. Spiritueel ontwaken vraag van jou om zelfsturend te worden, verantwoordelijkheid te nemen, autonoom, een Universum in jezelf.

Vanuit de mind kun je niet spiritueel ontwaken. Wees je ervan bewust dat het belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen, te vertragen, regelmatig meditatie of yoga te beoefen, tijd door te brengen in de natuur en te doen wat je nodig hebt om volledig tot rust te komen.

Zodra je geest tot rust komt, kun je meer bewustzijn brengen op patronen en conditioneringen die je ervaart. Kijk hier zonder oordeel, vanuit waarheid naar en breng heling op oude pijnstukken.

Wat blijft er over als we door de illusie heen kijken?

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *