Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Voorbereiding

Voorouder healing

Fijn dat je mee gaat doen aan de Voorouder Healing

Op deze pagina vind je de voorbereiding voor de energetische sessie. Het is niet noodzakelijk om de voorbereiding te doen, maar uit ervaring weten we dat het wel een fijne ondersteuning kan zijn om tijdens de energetische sessie een nog diepere transformatie te kunnen maken. We raden je dan ook aan om hier de tijd voor te nemen. Wil je liever een eigen invulling geven aan de voorbereiding, dan is dat natuurlijk ook helemaal oké!

Nog even de praktische informatie:
De energetische sessie is op: woensdag 30 november 2022 om 20:00 uur.
Na afloop ontvang je de link naar de opname, voor het geval je er niet live bij kunt zijn of de sessie nog een keer wilt herhalen. De opname blijft 7 dagen beschikbaar.

Wees je ervan bewust dat je de komende dagen de aanwezigheid van je voorouders al heel bewust kunt gaan ervaren. Schrik hier niet van, dit heeft allemaal met de voorbereiding op de sessie te maken.

We wensen je een magische transformatie toe!

Stappenplan

Je kunt de voorbereidingen zien als een stappenplan, waarbij je begint bij stap één.
Geef gerust een eigen invulling aan de onderdelen, als je dat fijn vindt.

Foto’s

Verzamel een aantal foto’s van je (biologische) voorouders, zowel van je vaders als moeders kant. Let erop dat het overleden voorouders zijn. Dit kunnen zowel je ouders als je (over) grootouders zijn.

Je kunt deze foto(s) gebruiken bij de verdere voorbereiding. Ook kun je de foto(s) bij je neer leggen tijdens de voorouder healing, om zo een nog diepere verbinding te kunnen ervaren.

Het heeft geen invloed op de sessie als je geen foto’s tot je beschikking hebt, het is puur ter ondersteuning.

Familiepatronen

Tijdens de sessie ga je bewust werken aan het opschonen en helen van oude (familie) patronen, overtuigingen, blokkades, trauma’s, vloeken etc. die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Voordat je aan de sessie begint adviseren we je om hier alvast bewustzijn op te brengen, door te onderzoeken welke patronen er in jouw familie voorkomen en welke jij zelf ook bewust ervaart. De volgende punten kunnen je op weg helpen om hier een dieper inzicht in te verkrijgen.

Hoe werd er binnen jouw familie omgegaan met de volgende onderwerpen:

 • Tradities
 • Overtuigingen
 • Relaties
 • Gevoelens
 • Leefregels
 • Inzichten

Besteed daarnaast aandacht aan de volgende thema’s:

 • Terugkerende gebeurtenissen die als een rode draad door je leven lopen
 • Terugkerende emoties die je niet kunt plaatsen of transformeren
 • Het gevoel ergens aan te moeten vastklampen
 • Dingen moeten verzwijgen, niet over praten
 • Gevoel van onmacht

Heb je jouw biologische ouders niet gekend?
Ook als je nooit contact hebt gehad met jouw ouders of voorouders, kunnen er wel degelijk familiepatronen doorgegeven zijn. Energetische ben je immers met elkaar verbonden. Probeer bovengenoemde punten dan zo objectief mogelijk te onderzoeken. Hoe ervaar jij bijvoorbeeld tradities? Is dat op een manier waar jij je goed bij voelt, of pas jij je hierin (onbewust) aan?

Het kan fijn zijn om je inzichten op te schrijven voorafgaand aan de sessie.

Emoties

Na je aanmelding voor de voorouder healing begint er een energetische voorbereiding op de sessie. Dit proces kan gepaard gaan met het loskomen van emoties. Ook het verzamelen van de foto’s, het onderzoeken van familiepatronen en het doen van de meditatie kunnen emotie teweeg brengen.

Wees dankbaar voor dit voorbereidende proces en neem de tijd voor de emoties die zich aandienen. Adem rustig door als je een emotie ervaart en vraag (als je dat fijn vindt) je voorouders om je hierin te ondersteunen.

TIP: In dit blog lees je meer informatie over het toelaten van emoties en hoe je hier mee om kunt gaan:
https://www.higherspiritacademy.nl/laat-jij-het-toe/

Contact maken

Neem de komende dagen de tijd om bewust contact te maken met je voorouders. Pak bijvoorbeeld de foto(s) erbij, zet je intentie neer om contact te maken met je voorouders of doe de geleide meditatie.

Ga hier rustig voor zitten en neem er de tijd voor. Het kan fijn zijn om een fijne sfeer in de ruimte te creëren, door bijvoorbeeld een kaarsje aan te steken, wierook te branden, edelstenen neer te leggen en/of rustgevende muziek op te zetten.

Maak er een fijn en liefdevol moment van.

Meditatie ter voorbereiding

Deze meditatie kun je gebruiken ter voorbereiding op de Voorouder healing. Tijdens de meditatie ga je bewust contact maken met één van jouw voorouders. De voorouder die zich aandient zal jou ook ondersteunen tijdens de energetische sessie die op woensdag 30 november 2022 zal plaatsvinden.

Zorg dat je tijdens de meditatie niet gestoord kunt worden. Voor het beste resultaat adviseren we je om de meditatie te beluisteren met een hoofdtelefoon.