Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Week energie 05-07-21

Week energie 05-07-2021

Door Ursula Hilgers

De week energie van 05-07-21

Ruimtelijkheid, in jezelf

De energie is wit en super fel. Als ik gecentreerd met mijn ogen gesloten naar boven probeer te kijken lukt dit niet. Zo fel is de witte energie die als één grote koker, als één hele strakke witte straal van boven naar beneden dwars door mij heen straalt.

Het is net of deze energie alle zware ladingen, emoties, triggers, gedachten, alles letterlijk naar beneden duwt, weg uit mijn systeem. Het gevoel dat er dan nog overblijft is…….ruimtelijkheid.

De moeheid en het coconnen van afgelopen tijd heeft nu ruimte gemaakt voor ruimtelijkheid. Om vervolgens nieuwe doelbewuste stappen te gaan zetten echter vanuit een rust- en startpunt van binnenuit, vanuit een diepere laag in jezelf.

Het NU moment, aanwezig zijn, puur aanwezig zijn in het huidige moment is nog nooit zo gewenst, essentieel en doeltreffend geweest als,….. NU. De huidige energie triggert en ondersteunt mij om letterlijk op één punt in mijzelf aanwezig te zijn. Focus je op één ding, één ding die je nu in dit moment wilt gaan doen, vanuit jezelf. Ga hier ook niet weer een gekaderd verhaal in jezelf van maken of eerst nog over praten of over analyseren, vooral als dit geen toegevoegde waarde heeft maar ga doen wat je wilt gaan doen in dit moment. Focus je hier volledig op, laat je hier niet weer van afleiden. Als dit gedaan is, ga je vervolgens doen wat op dat moment in jouw aanwezigheid met jou resoneert, naar de oppervlakte komt. De rest is niet relevant, in dit huidige moment.

Zodra jij van je eigen pad afstapt en niet meer gaat doen wat jij wilt gaan doen, vanuit je eigen stroming en eigen ritme, zal jij jouw energie minder uitstralen ofwel jouw ruimte minder worden, de ruimte in jezelf. Al het andere, lees: afleiding, zal hierdoor meer toegang tot jou kunnen krijgen, zodra jij dit toelaat. Blijf gefocust in jezelf, op dat wat jij wilt gaan doen en doe dit vervolgens stapsgewijs zonder andere dingen erbij te betrekken en vooral geen dingen die hier volstrekt los van staan. 

Als jij je centreert in het rustpunt in jezelf (de ruimte die jij inneemt) met andere woorden aanwezig blijft in het huidige moment, in jezelf, zal jij je overal doorheen kunnen manoeuvreren. Omdat energie op jou reageert en niet andersom. Zodra jij gecentreerd blijft in en met hetgeen jij aan het doen bent en de ruimte in jezelf blijft behouden, sta jij letterlijk ergens IN, ben jij het middelpunt van waaruit alles gestuurd wordt en niet andersom. Je kan het zien als een orkaan of vortex waar jij middenin staat, het rustpunt bent, in the eye of the storm. Hierdoor zal er, voor je gevoel, minder aan je getrokken worden en zullen, omdat alles energie is, mensen en situaties juist met jouw energie meegaan en minder andersom.

Je zal ook merken, door de ruimte die je inneemt, dat je minder snel in een actie-reactie situatie zult gaan schieten (getriggert zijn) en dat jij je steeds bewuster zal worden dat je niet perse hoeft te reageren op iets. Dat je ook iets kunt laten voor wat het is, dat je ook iets kunt laten waar het hoort zonder je hierin te moeten of te willen voegen. Hierdoor zal je minder geneigd zijn er weer iets van te maken alsof het van jou is, dat je hier dan weer iets mee moet. Blijf je eigen koers bewandelen en bijsturen/centreren. Hierdoor zal je minder in je hoofd zitten, minder iets buiten jezelf zoeken, minder afgeleid zijn.

Door de touwtjes wat meer los te laten,  meer in de ruimte in jezelf plaats te nemen, zal je merken dat jij je steeds meer kunt ontspannen, ongeacht welke situatie. Je kunt gaan ervaren dat je eigenlijk nergens aan vast zit. Dat er hier, in deze ruimtelijkheid, waar je nu aanwezig bent zelfs helemaal niks aan de hand is. Vanuit dit punt, vanuit deze aanwezigheid die jij bent, kan jij het leven creëren zoals jij dit wenst. Vanuit dit punt zet jij jouw stappen, bepaal jij wat er gebeurt, vanuit jouw eigen energie in jouw eigen ritme.

Wat de huidige energie jou ook kan laten ervaren, bewust wil laten worden; is dat alles is wat het is en reageert op hoe jij iets beleeft, van binnenuit. Hierdoor wordt jij je bewust van wat er in jezelf afspeelt. Dat er geen afleiding is maar dat jij zelf afleiding creëert. Want wat zou je in jezelf kunnen vinden als je bewust ruimte creëert? Je gaat jezelf doorzien en doorvoelen en zal tot IN-zicht kunnen komen dat je de buitenwereld alleen kunt veranderen door verandering in jezelf te laten plaatsvinden. Hierdoor zal jij letterlijk door je eigen begrenzingen gaan en jezelf steeds meer toestaan te zijn wie jij bent, in jouw volledigheid. Hierdoor zal jij jezelf steeds meer durven en gaan uitten zoals jij dit wenst, vanuit je hart. Hierdoor verandert jouw innerlijke beleving, jouw energie, dus ook jouw buitenwereld.

Hoe meer jij toestaat jezelf in te voelen en te doorzien, hoe meer jij weer thuiskomt in jezelf. Want wat je in jouw diepste lagen zult vinden is geen beperking maar ruimtelijkheid. Innerlijke vrijheid, om in het huidige moment, volledig jezelf te kunnen zijn.

In verbinding 💕, Ursula Hilgers

Vond je dit blog interessant?
Deel het dan gerust!


Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Contactgegevens

Higher Spirit Academy
Leven vanuit Verbinding’

info@higherspiritacademy.nl
06 – 47 149 403

Let’s get social!


Facebook-f


Instagram


Telegram

Download de gratis
Healing app ♥
Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *