Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Week energie 11-01-2021

De week energie van 11-01-2021

Er wordt momenteel (nog steeds) veel van je gevraagd op mentaal, fysiek en energetisch niveau. Er wordt energetisch van alle kanten aan je getrokken. Hierdoor kan jij je onrustig, erg energiek of juist uitgeput en moe door voelen.
Verder is er momenteel heel veel gaande in Nederland, wereldwijd. Er is veel onrust, emotie en informatie die je constant bewust en onbewust in je opneemt.
De energie deze week is zeer krachtig. Een sterke witte kristallijne energie stroomt dwars door mijn kruinchakra, mijn fysieke en energetische systeem in. Je kan wat druk op je hoofd voelen.
Veel verdriet van binnenuit zou hierdoor naar boven kunnen borrelen. Het kan soms aanvoelen alsof je van tijd tot tijd totaal geen houvast hebt. Niet van binnenuit maar ook niet buiten jezelf. Soms kan je ook het gevoel hebben jezelf even kwijt te zijn, uit balans.

De zeer hoge kristallijne energieën die momenteel iedereen aanraakt kan zeer sterk aanvoelen, dat je het gevoel kunt hebben dat je hartslag af en toe als het ware fladdert, heel snel gaat. Dat je het gevoel hebt dat je emoties ongecontroleerd door je heen gieren. Bij mij voelt het tevens aan alsof er een vortex aan energie, in een draaiende beweging vanuit mijn onderbuik af en toe flink naar boven wordt geduwd. Alsof ik dan even onder hoogspanning sta, mijn ademhaling heel hoog in mijn keel schiet en er een zenuwachtig gevoel door mij heen stroomt. Alsof ik klaar sta, wachtend op het startschot om vervolgens een wedstrijd te gaan rennen.

Het is nu essentieel dicht bij jezelf te blijven, in je eigen energie. De energieën zijn er om jou te assisteren in jouw transformatieprocessen maar er zijn ook energieën die momenteel uit het collectief van de mens komen, zoals angst of chaos die je liever niet in je systeem wilt absorberen. Er stromen momenteel zoveel energieën dwars door elkaar heen dat het soms lastig is om te onderscheiden/voelen wat nu van jou is, wat niet van jou is, wat vanuit het collectief komt, wat er in jou nog gevoeld, omarmd en losgelaten mag worden.
Deze komende periode kan als een hoogtepunt/ piek aanvoelen. Kan het nog meer? Ja, het kan nog intenser. Beng jezelf tot rust. Focus jezelf regelmatig op je ademhaling. Laat alle gedachtes, emoties en gevoelens door je heen stromen maar hou dit niet vast. Laat alles stromen, komen en gaan. Na enig moment, door puur en alleen simpelweg aanwezig te zijn in jezelf, zal je merken dat alles wat meer afzwakt in en om je heen en heb jij je balans weer terug.  Ga niet volledig op in al deze energieën. Als je getriggert wordt probeer dan meer een observeerder te zijn van hetgeen er in jou afspeelt. Wees er dan alleen bewust van wat er in en om jou heen gebeurt/aanvoelt.

Focus, innerlijke rust en balans is belangrijk voor nu en de komende periode. Maar vooral ook (zelf) liefde en compassie, naar jezelf en je medemens. Iedereen gaat hier doorheen.
Je zult ook merken dat verandering alleen kan plaatsvinden vanuit eigen verantwoordelijkheid, ten aanzien van je eigen gedachten, gevoelens en intenties. Jouw gedrag in dit hele gebeuren, hoe jij op dit alles reageert is allesbepalend voor jouw groei en transformatie momenteel. Door de hoge energieën en het gevoel af en toe onder hoogspanning te staan, zal je merken dat jouw gedrag extra geïntensiveerd, opgeblazen kan worden. Soms tot het punt dat je kan exploderen vanuit een bepaalde emotie.

Probeer dicht bij jezelf te blijven, in je eigen energie. Regelmatig gecentreerd zijn in jezelf, tot innerlijke rust komen. Probeer bewust te zijn van je lichaam, je lichaam heeft jou nu nodig om te ontspannen in deze turbulente tijd. Doe regelmatig iets ontspannends. Maak een wandeling, ga de natuur in, ga in bad of neem een warme douche, focus je even op 1 ding tegelijk en wees je tijdens deze bezigheden volledig bewust van jezelf en je lichaam.
Blijf op je intuïtie en je gevoel vanuit je hart vertrouwen. Je hebt alle antwoorden in jezelf zitten. Blijf je focus op jezelf gericht houden, van binnen, vanuit innerlijke rust/kalmte. Zie het als eb en vloed in de zee, zie alles als golvende bewegingen, komen en gaan. Wees je eigen anker hierin, in dit alles, je eigen rustpunt. Van hieruit vindt jij je balans weer terug .

Je anker

De prachtige bomen, de kracht en geborgenheid van het bos. Luisterend naar het gezang van de vogels en het gekabbel van een riviertje, de aanraking van mijn voeten op het zachte mos.

Kijkend naar en voelend, deze sereniteit. Waar liefde en stilte samenvloeien op dit verzamelpunt, waar ik soms vergeet te ademen door een immens zachte intensiteit.

Waar ik gedragen word, mijzelf oplaad en hervind. Waar tijd gewichtloos met een zachte bries wordt meegenomen door de wind.

Als er geen woorden te vinden zijn die, this sanctuary in your heart, dit rustpunt weerspiegelen, wat komt er dan voor jou het dichtst bij?

Hierbij een glimp uit deze innerlijke beleving bij mij…..❤

Reacties (5)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *