Week energie 11-04-2022

Door Ursula Hilgers

De week energie van 11-04-2022

Toestaan vol-ledig jezelf te zijn
 
Waarom aan iets blijven vasthouden of juist niet willen toelaten, terwijl je alles bent.
 
Zolang jij iets van jezelf wegduwt, een gevoel, een herinnering, dan ontken jij jezelf als heelheidswezen. Een boom houd niet angstvallig zijn bladeren vast en is ook niet bang voor de krassen in zijn boomstam, hij verliest namelijk niet, zichzelf. Zijn oorsprong blijft onveranderlijk, veilig, krachtig, onvoorwaardelijk. Een boom staat hierdoor ook toe dat nieuwe blaadjes, nieuwe ervaringen en takken ook weer mogen groeien. Wat eigenlijk heel natuurlijk gebeurt, hij hoeft alleen maar te blijven stromen in zijn eigen innerlijke stroming. Om zichzelf, zijn allesomvattenheid in allerlei ervaringen, gelaagdheden en dieptes te ervaren maar tegelijkertijd ook bewust te zijn dat hij in zijn kern, zijn oorsprong altijd al heel was en is,….altijd.
 
Mensen die ooit tegen jou hebben gezegd dat je iets niet kon, of het niet waard was, waren de innerlijke belevingen van diegenen zelf, die dit vervolgens projecteerden op jou. Dat jij dit als waarheid hebt aangenomen is oké, het is een ervaring maar laat deze ervaring nu los, ofwel door je heen stromen en vrij zijn. Je hebt deze beleving nu ervaren, mogelijk al heel lang, keer op keer omdat je dit niet wilde loslaten, bewust of onbewust,  echter je bent nog zo veel meer. Laat jezelf weer vrij stromen.
 
De invulling die jij aan het leven geeft is een uiting van jezelf, om dit gefragmenteerd te ervaren, in deze verdichting, deze dimensie. Maar het is tijd om de multi dimensionaliteit in jezelf te (h)erkennen, te doorzien en doorvoelen. Zodat je aan de ene kant het matrix bewustzijnsveld waar je nog steeds volledig of gedeeltelijk denkt in vast te zitten, kunt overstijgen maar ook tegelijkertijd in deze dieptes aanwezig kunt zijn. Nu echter met het besef dat je nergens aan vast zit. Dat de enige die zich kan inkaderen, gevangen kan houden, dat jij dit zelf bent.
 
De sleutel tot jouw allesomvattendheid, om alles te kunnen ervaren, ligt in mijn beleving in het toestaan en erkennen dat je alles bent en kan zijn, maar sta jij jezelf toe alles te ervaren? Jij bent degene die zichzelf blokkeert maar ook weer laat stromen. Frustratie, verdriet, woede, onmacht maar ook blijheid, innerlijke vrijheid, je levend voelen in elke cel. Je bent niet slechts dit of alleen dat, je bent alles. Het gaat niet meer (nooit geweest) over òf dit òf dat maar over en – en. Erken jezelf als het heelheidswezen dat je bent. Stel jezelf de vraag: mag alles er zijn, in mijzelf, van mijzelf?
 
Zolang je vreugde wel maar verdriet niet erkent als onderdeel van jouw ervaring, jouw allesomvattendheid, hoe kan je dan volledig aanwezig zijn en jezelf volledig blijven ervaren? Als je wilt leven zoals je dit wenst, dien je volledig in het leven te staan, in het huidige moment. Jouw volledige aanwezigheid in elk moment te erkennen voor het prachtige mens met al je perfecte imperfecties die je ervaren hebt maar tegelijkertijd ook blijven stromen, volledig los kunnen staan van datgene wat je ooit ervaren hebt. Zolang jij jezelf blijft identificeren, vast blijft houden aan het verleden dan doe jij jezelf tekort. Je bent namelijk niet slechts een ervaring, je bent alles.  Als jij je vasthoud aan iets, denkt iets niet te zijn of te kunnen, ofwel gelooft dat jij slechts een fragment van jouw heelheidswezen bent, dan ga je voorbij aan wie jij in je kern bent. Laat een ervaring een nieuwe ervaring niet in de weg staan hierdoor. Weet dat, alles ervaren of jezelf weerhouden iets te ervaren, deze keuze bij jou ligt, in jou en niet buiten jou.
 
Je bent niet je ervaring, je ervaart jezelf middels een ervaring. Laat jouw krachtige Bron energie, deze stroming van onvoorwaardelijke liefde die jij in je kern bent voelbaar zijn in elke ervaring. Leef, leef je uit, leef ten volste maar wees ook stil en wees ook niks, die immense ruimtelijkheid en leegte in jezelf. Want in die “leegte”  is jouw allesomvattendheid juist aanwezig. Hier komt alles weer samen, elke fragmentatie, al jouw ervaringen smelten hier weer samen, in jou. Met als doel alle aspecten van jezelf gefragmenteerd door jou te laten ervaren om uiteindelijk te zijn, in het huidige moment, waar geen afscheiding is alleen maar samensmelting van jouw perfecte imperfecties, jouw allesomvattendheid, oneindig bewegend, geleefd en beleefd, sereen, alreeds één. De erkenning van jouw heelheidswezen door het uitdragen van jezelf, middels bewustwording.
 
Sta jezelf weer toe vol en ledig, volledig te mogen zijn van jezelf, in elk moment zonder voorwaarde, zonder oordeel. Zodat jij je nergens meer hoeft in te kaderen en overal jezelf kunt zijn. Echter om dit ten volste te ervaren dien jij wel de eerste stap te zetten, jouw diepste kern, jouw bronenergie te laten stromen van binnen naar buiten, van buiten naar binnen. Laat dit overal en altijd aanwezig zijn in alles wat je doet waardoor jij steeds meer innerlijke vrijheid en onvoorwaardelijke (zelf)liefde gaat ervaren door al jouw ervaringen heen zodat dit uiteindelijk de frequentie zal zijn van waaruit jij elke keer weer jezelf ervaart omdat jij jouw eigen stroming niet meer afremt maar toelaat, nu en in elk moment.
 
In verbinding 💕, Ursula Hilgers

Vond je dit blog interessant?
Deel het dan gerust!

Facebook
Facebook Messenger
Instagram
Whatsapp
E-mail
7 Thoughts on Weekenergie 11-04-2022
  Jansien
  11 Apr 2022
   3:34pm

  Dankjewel Ursula,
  Deze komt volledig binnen.
  Jansien

  kaat
  11 Apr 2022
   9:56pm

  dankjewel…. helemaal me nu op dit moment yeahhhhh eindelijk op mijn 61 ste….. dank Ursula

   Ursula Hilgers
   19 Apr 2022
    4:19pm

   Hoi Kaat,

   Dank voor je heerlijke reactie.
   Lieve groeten, Ursula

  Edith
  12 Apr 2022
   12:11pm

  Bedankt Ursula Is raak en komt duidelijk binnen mooier kan het niet
  En dat op mijn 89

   Ursula Hilgers
   19 Apr 2022
    4:20pm

   Hoi Edith,

   Dank voor je reactie.
   Lieve groetjes, Ursula

  Jeannine
  12 Apr 2022
   5:26pm

  Voor mij is dit een zeer gelaagde tekst. Ik moet het verschillende keren lezen deze week.
  Je bent niet je ervaring maar je ervaart jezelf via een ervaring… Dat is heel helder.
  Dank je wel Ursula

   Ursula Hilgers
   19 Apr 2022
    4:22pm

   Hoi Jeannine,

   dank voor je reactie, lees maar vooral voel vooral voorbij de woorden.
   Lieve groeten, Ursula

Laat een reactie achter