Wil je je mondkapje opzetten?

Door Regina van Eijk

Voordat je verder gaat met lezen, eerst even een puntje van aandacht. Dit blog is niet bedoeld om een standpunt te ‘verdedigen’ of om een discussie te starten, maar puur ter bewustwording 😊

We leven in een (op z’n zachts gezegd) bijzondere tijd. De frequentie op aarde is zich steeds verder aan het verhogen en de energie nodigt je uit om steeds meer in je eigen kracht te gaan staan.

Gistermiddag maakte ik even een wandeling en deed daarna nog wat boodschappen. Zo moest ik ook even naar de boekhandel. Ik loop naar binnen en werd door de medewerkster vriendelijk verzocht om een mondkapje op te zetten. We raakte in gesprek, waarin ik de ruimte kreeg om haar uit te leggen wat mijn beweegredenen waren om dit niet te doen.

Ze moest eerlijk bekennen dat ze het eigenlijk wel met mij eens was en vroeg mij vervolgens of ik het niet vervelend vond dat dit mij steeds gevraagd zou worden en of ik geen geïrriteerde blikken kreeg?

Mijn vraag aan haar was; maar hoe kun jij iets doen waarvan je voelt dat je er niet achter staat? Waarvan je voelt dat het ingaat tegen je eigen gevoel?

Toen één van mijn spirituele leraren tegen mij zei dat er moed voor nodig was om echt in je kracht te gaan staan, begreep ik dat verstandelijk. Tot er situaties op mijn pad kwamen die van mij verlangde om mijn waarheid te spreken. En hoe kwetsbaar je je dan kunt voelen. 

In je eigen kracht gaan staan betekend dat je in verbinding bent met jezelf, kunt voelen hoe het met je gaat en wat goed voelt voor jou. Ook gevoelens, emoties en gedachten spelen hierbij een rol. Voelen dat je je veilig voelt en er werkelijk mag zijn.

Je kunt in je kracht staan vergelijken met een stromende rivier. Het water stroomt altijd in de rivier. Bevind er zich een blokkade of stagnaties, dan vind het water toch altijd weer een uitweg om verder te stromen. 

Zo werkt het ook in ons leven. Op het moment dat jij het besluit maakt om in je kracht te gaan staan, je eigen kracht letterlijk te gaan belichamen, dan kunnen er allerlei hindernissen op je pad komen, maar waar je, vanuit vertrouwen, altijd een manier voor zult vinden om daar door of omheen te bewegen.

De vier belangrijkste tips om jouw innerlijke kracht te omarmen:

– Ik benoemde het al, de eerste stap is in verbinding zijn met jezelf. Neem dagelijks even een moment voor jezelf om te voelen hoe het met je gaat.

– Als je voelt dat er iets bij je speelt kies er dan voor om dit naar de ander te communiceren. Het is belangrijk jezelf te uiten, maar ook om te luisteren naar de reactie van de ander en deze te respecteren.

– Voel je je onzeker, kwetsbaar of zelfs uit het veld geslagen? Ga door, ook als het lastig wordt. probeer niet bij de minste of geringste tegenslag te stoppen. Blijf staan in wat jij gelooft en waarvan jij weet dat het haalbaar is.

– Vind je balans en schiet niet helemaal door van de ene naar de andere kant. Onderzoek altijd beide kanten van het ‘verhaal’, zonder direct te oordelen. Juist door beide kanten te belichten ontdek je een enorme kracht.

Hoe is dat voor jou?
In hoeverre sta jij in je eigen kracht en spreek jij jouw waarheid?

Vond je dit blog interessant?
Deel het dan gerust!

Facebook
Facebook Messenger
Instagram
Whatsapp
E-mail
6 Thoughts on Wil je je mondkapje opzetten?
  Bep
  12 Dec 2020
   6:46am

  Dit is bij mij nog wel een puntje, omdat ik soms geen zin heb om discussies of reacties uit te lokken, ga ik nog wel eens tegen mijn eigen standpunt in, sta dus niet in mijn eigen kracht op dat moment.

  Jolanda
  12 Dec 2020
   9:11am

  Ik merk dat ik wel bij mijn eigenstand punt blijf en de discussie niet aan ga. Eerst dacht ik dat zwakte was, maar nu weet ik dat het mijn kracht is. Dank je voor je bevestiging.

  Wendy
  12 Dec 2020
   10:29am

  Ik draag wel een mondkapje maar ik maak er een verzameling van ik heb hele mooie dus dan voel ik mij bijzonder

  Attie Vellinga
  12 Dec 2020
   11:42am

  Mooi verwoord, ik probeer ook in mijn kracht te staan maar merk wel dat ik veel uit de weg ga omdat ik geen zin heb in discussie

  Mae
  12 Dec 2020
   8:28pm

  Ik draag wel een mondkapje. Waarom? In je kracht staan betekend voor mij niet alleen doen wat ik denk of voel dat echt bij mij past. Maar daarbij denk ik ook aan de ander. Wat kan ik doen om een ander zich prettiger / veiliger te laten voelen zonder dat ik mijzelf geweld moet aandoen. En als het betekend dat ik daarom een mondkapje moet dragen dan is dat geen probleem. Kost wat kost doen wat je zelf wilt, heeft voor mij niets te maken met in je kracht staan.

   Mae
   12 Dec 2020
    8:31pm

   Ik sta in mijn kracht om deze bewuste keuze te maken.

Laat een reactie achter