Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Team

higher-spirit-academy-regina-van-eijk

Ursula Hilgers

Trainer & mede eigenaar

Drie maanden te vroeg werd ik geboren. Die drie maanden bracht ik vervolgens door in de couveuse. Omdat ik de voedingsslangetjes continu uit mijn neus wilde trekken, bonden ze me vast. Er waren maar heel weinig momenten van menselijk contact, van liefde en koestering. Ik begon dus al vroeg met veel beperkende geloofsovertuigingen in mijn systeem… Welkom op aarde.

Met zo’n start was het geen wonder dat mijn lichaam niet veilig voelde. Ik was een dromer: half aanwezig, half aan het dagdromen. Dat was mijn manier om te overleven. Ik wilde hier niet zijn en voelde me niet gekoesterd of geliefd.

Daarnaast groeide ik op met de overtuiging dat mijn vader, van wie ik zielsveel hou, mij niet zag. Dit kwam, zo ontdekte ik later, doordat hij moeite had, zichzelf blokkeerde, in het ontvangen en geven van liefde. Hij was er wel maar hij was er ook niet. Net als ik dus. Er was weinig verbinding, wat mijn beperkende overtuigingen nog meer voedde.

Toen ik ouder werd, had ik veel mensen in mijn leven die zich door soortgelijke levenservaringen net zo voelden als ik, en met wie ik dus oppervlakkige verbindingen had. Ik kon andere mensen energetisch goed aanvoelen maar mijzelf niet. Ik vond het steeds moeilijker om met mijn eigen emoties om te gaan en ik vluchtte regelmatig in droomwerelden en het onstoffelijke, de spirituele wereld.

Later kwam ik erachter dat dit geen fantasiewerelden waren, maar dat ik in andere mooie dimensies kon intunen vanuit andere bewustzijnslagen in mijzelf. Hierdoor ontwikkelde ik mijn helder zien, weten en voelen. Dat zorgde er nog niet voor dat mijn leven makkelijker werd. Uiteindelijk scheidde ik van mijn partner en na die breuk kon ik niet anders dan mijn bestaan hier op aarde erkennen, mijzelf echt gaan voelen en voluit in het leven gaan staan.

Zo begon mijn reis naar binnen toe. Ik kwam beetje voor beetje thuis in mijzelf. Niet door hard te werken maar door mijzelf lief te hebben, onvoorwaardelijk, ongeacht wat. Hierdoor wilde ik weer meer voelen en besefte ik dat ik nergens heen hoefde. Ik hoefde alleen maar aanwezig te zijn in mijzelf… volledig. Ik leerde dat je afgescheiden of heel voelen, een bewustwordingsproces is, maar vooral: een keuze, elke dag weer. Door alles in mijzelf te omarmen, mijzelf liefdevol te belichamen en te gaan leven in elke cel van mijn lichaam, kon alles in mij samenvloeien, stroomde alles in en door mij heen, multidimensionaal.

Door deze bewustwording, maar ook door dit alles in mijn lichaam te ervaren, kon ik de spirituele en de aardse wereld die ik zo lang als verschillende, gescheiden werelden had ervaren, laten samensmelten, laten samenwerken. En ik kwam tot de ontdekking dat ik een schakel en vertaler tussen die werelden kon zijn. Hoe meer ik in mijn lichaam wilde zijn, mijzelf wilde voelen, hoe makkelijker ik in verbinding kon zijn met mijn lichaam, mijzelf en dus ook met anderen. Dit maakte dat ik energieën makkelijker kon vertalen naar woorden en zo kon ik anderen helpen zichzelf te doorzien en te doorvoelen. Ik hielp hen door met hun hogere zelf te communiceren en vanuit hartsverbinding hun heelheid te spiegelen. Door hen de spiegel voor te houden dat alle antwoorden maar bovenal onvoorwaardelijke liefde in henzelf aanwezig zijn, dat alles waar ze naar op zoek zijn niet buiten hen ligt. De sleutel hierin is: toestaan. Toestaan alles in jezelf te omarmen voor het prachtige mens dat je bent.

Door al deze jaren heen heb ik diverse workshops, bewustzijnstrainingen, retraites, innerlijk kindwerk en emotioneel lichaamswerk gedaan. Ze hielpen me om steeds meer bewustzijn en belichaming toe te staan en ruimte in mijzelf te creëren zodat ik een betere verbinding met mijn lichaam en mijn innerlijke belevingswereld kon voelen. Hierdoor ging ik mijzelf ook steeds meer als kanaal gebruiken om energieën die door mijn lichaam stroomden, te vertalen naar woorden.

Wie is Ursula in het kort?

Ik vertaal hoog frequente energieën die naar de aarde stromen naar woorden; ik geef woorden aan wat deze energieën met de mensheid doen op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau, zodat je ondersteund wordt in jouw bewustwordingsproces gedurende de awakening en shift die momenteel op aarde gaande zijn. Dit doe ik ook op individuele basis, volledig afgestemd op jou.

Ik ben iemand die jou jezelf laat zijn, jou laat thuiskomen in jezelf. Door je ruimte te geven om jezelf uit te spreken. Door je bewust te laten worden van jezelf maar vooral door jezelf te voelen en te laten zijn met alles wat je bent en ervaren hebt. Dat je er helemaal mag zijn… maar vooral van jezelf. Ik laat jou je diepste essentie voelen door al de verhalen en maskers heen die je over jezelf bent gaan geloven, zodat jij je weer toestaat je innerlijke kracht en zelfliefde te voelen in jezelf… Welkom thuis.

Mijn Visie

Dit is waar ik, en in mijn beleving ook de Higher Spirit Academy, voor staan: jou je hart volledig open laten zetten zodat je weer thuiskomt in jezelf. Dat je vanuit innerlijke kracht en zelfliefde, vanuit je innerlijk weten en voelen steeds meer jezelf kunt gaan ervaren, jouw oneindige potentieel… als prachtig multidimensionaal mens.

Als je mij zou kennen, dan zou je dit over mij weten:

  • Het blijkt dat ik goed en duidelijk iets kan overbrengen naar anderen, misschien moet ik maar eens gaan luisteren naar mijzelf.

  • Ik kan dicht bij mijzelf blijven bij het zien van een entiteit of andere dimensie maar als er een spin op mij afkomt dan ren ik weg alsof mijn leven er vanaf hangt.

  • Ik ben gek op autorijden, geen afstand is mij te groot of omgeving te wild, het stuur links of rechts, over bergen of waar geen gangbare wegen te bekennen zijn, ik bloei dan helemaal op.

  • Ik leer mijn kinderen dat er altijd oneindige mogelijkheden bestaan, maar dat ervaren ze niet zodra ik wéér pasta met tomatensaus klaarmaak voor het avondeten. Ik was vergeten erbij te vermelden dat je die mogelijkheden dan zelf ook wel leuk moet vinden.