Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

8 Tips om je frequentie te verhogen

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
bomen

Alles is energie én heeft een frequentie

Iedere cel in ons lichaam, maar ook onze gedachten en emoties, allemaal bestaan ze uit energie, met een eigen trillingsfrequentie. Onze frequentie wordt beïnvloed door een aantal factoren, zoals je lichamelijke gezondheid, je emoties en gedachten.

Zware emoties, zoals schaamte en boosheid, zijn laag in frequentie, terwijl liefde en plezier juist een veel hogere frequentie bevatten. Jouw persoonlijke trillingsfrequentie trekt frequenties van gelijke hoogte aan. Is je frequentie laag, dan trek je negatieve ervaringen aan. Is je frequentie hoog, dan trek je ervaringen aan met een hoge frequentie. Een mooi voorbeeld van hoe de Wet van Aantrekkingskracht werkt.

Wil je meer positieve ervaringen in je leven? Dan is het van belang om bewust aan de slag te gaan met het verhogen van je trillingsfrequentie. De volgende tips kunnen je in dit proces ondersteunen.

1) Gezonde voeding

Eet gevarieerd, bij voorkeur biologisch. Eet dagelijks voldoende groente en fruit. Voeg regelmatig noten, zaden, pitten en peulvruchten aan je maaltijd toe. Mocht je vlees eten, eet dan bij voorkeur vlees waarvan je de herkomst weet. Alle stress die een dier ervaart, krijg jij energetisch binnen. Zorg dat je daarnaast dagelijks voldoende water drinkt.

>> Vermijd zo veel mogelijk bewerkt voedsel en E-nummers, geraffineerde suikers en alcohol.

2) Beweeg voldoende

Wandelen, hardlopen, (team)sporten, dansen, yoga, kom in beweging, bij voorkeur in de buitenlucht. Goed voor lichaam, geest en het verhogen van je frequentie. Probeer 30 minuten per dag hiervoor vrij te maken. Ga na het avondeten nog lekker even een wandeling maken. Of sta s’ochtends iets eerder op om wat yoga oefeningen te doen.

3) Werk aan emotionele blokkades

Een belangrijk onderdeel bij het verhogen van je frequentie is het onderzoeken van je emoties. Door deze te onderdrukken en te ontkennen, verlaag je je frequentie. Laat emoties daarom toe in je leven en uit ze, als dat nodig is.

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij het loslaten van blokkades? Er zijn verschillende sessies beschikbaar binnen het Healing Membership die je hierbij kunnen ondersteunen. Ben je nog niet lid? Klik dan HIER voor meer informatie.

4) Beperkende overtuigingen en angsten

Helaas hebben we veel overtuigingen meegekregen vanuit onze opvoeding en jeugd. Deze overtuigingen zijn ons vaak onbewust aangeleerd en veelal gebaseerd op schaamte en angst. Onderzoek eens hoe jij in het leven staat. En als je angst en schaamte ervaart, of deze reëel is. Resoneert dit echt met wat jij in jouw hart voelt?

>> Schrijf deze overtuigingen en angsten eens op en kijk of je deze kunt ombuigen naar iets positiefs. Focus je vervolgens op deze nieuwe positieve overtuiging.

5) Leven vanuit je hart

Je hart is de plek waar onvoorwaardelijke liefde en compassie stroomt. De plek van ontvangen en geven. Luisteren naar je hart en je hart ook daadwerkelijk volgen kan heel kwetsbaar aanvoelen. Je stelt je immers open en dan kun je gekwetst worden. Maar hoe meer jij in verbinding kan blijven met je hart, hoe krachtiger je wordt. Zachter en liefdevoller. Hoe meer je leeft in liefde, hoe hoger je trillingsfrequentie en bewustzijnsniveau.

6) Ben je bewust van wat je leest en ziet

Op het nieuws krijgen we dagelijks veel ellende voorgeschoteld. Oorlogen, moord en onderdrukking. Dit komt hoe dan ook bij je binnen als je dit leest of ziet. Merk je dat je hier last van hebt, besluit dan om er niet meer naar te kijken. Belangrijke gebeurtenissen hoor je immers toch wel op je werk of van vrienden/familieleden. 

7) Mediteren

Meditatie is een fijne manier om je te verbinden met jezelf en aanwezig te zijn in het nu. Enige tijd geleden schreef ik een blog met tips om te gaan starten met mediteren. Deze lees je HIER >>>

>> Daarnaast heb ik een meditatie voor je klaarstaan die in het teken staat van je ademhaling. De meditatie vind je HIER >>>

8) Denk positief

We hebben ontzettend veel gedachten, de hele dag door. Observeer deze eens wat vaker. Zijn ze altijd even positief? Door bewust aandacht aan je gedachten te besteden, heb je ook de mogelijkheid om deze bewust te veranderen.

>> Het kan helpen om affirmaties te gebruiken. Korte zinnen die je kunnen helpen om positief te denken. Die kun je ’s ochtends hardop zeggen om de dag positief te beginnen. Vervolgens kun je de affirmaties op plekken opplakken waar je ze regelmatig ziet, zodat je er weer aan herinnerd wordt. Door er zo bewust mee bezig te zijn, train je je onderbewuste op het hebben van positieve gedachten.

N.B. Voel je je overweldigd na het lezen van alle tips? Kies er dan één om mee te starten. Iedere verbetering is weer een stap verder in jouw ontwikkeling.

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *