Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Ben jij een ‘lonely lion or a popular sheep?’

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
popular

Het is inmiddels al weer maanden geleden dat ik een blog schreef. Deze zomer heb ik mezelf meerdere keren voorgenomen om er nu echt weer eens een te schrijven, maar er kwam gewoon niets…
Had ik een writer’s block?
Had ik niet genoeg inspiratie?
Was ik te druk?

Het antwoord op deze vraag is mede verantwoordelijk voor de nieuwe weg die ik aan het inslaan ben. En deze eerste nieuwe blog is hiervan het startsein.

Ik laat mij sinds enkele jaren coachen door wat mij betreft de beste coach van Nederland. Zo’n coach die binnen no time tot de kern komt en er geen doekjes omheen windt 😉
Zo kwam ook het onderwerp blogs schrijven aan bod en vroeg ze mij; ben jij een ‘lonely lion or a popular sheep?’.

Je zal je misschien afvragen wat deze opmerking met het gebrek aan inspiratie te maken heeft, maar het was een schot in de roos. Want ja, mijn ziel heeft het brandende verlangen om zich uit te spreken en heeft zo ontzettend veel te delen, maar het komt er maar niet uit. En er waren meer vragen, want…

…Waarom blijf ik zo aan de oppervlakte in mijn schrijfsels?
…Waarom doe ik steeds concessies?
…Waarom weeg ik altijd eerst goed af hoe de boodschap ontvangen zal worden?
…En waarom ben ik bijvoorbeeld tegen mijn cursisten wel zo bloedeerlijk in wat ik zie gebeuren?

Die confrontatie deed zeer… 😕
In een veilige setting, bijvoorbeeld in mijn trajecten, voel ik mij als een vis in het water en ga ik volledig ‘aan’ als het gaat om mijn boodschap uitspreken. Ik voel dan ook geen enkele terughoudendheid om mijn uit te spreken wat ik zie gebeuren. En dat is natuurlijk ook iets wat je als cursist mag verwachten.

Het schrijven van een blog op mijn website geeft mij een veel minder veilig gevoel. Want die is veel zichtbaarder. Zo wordt mijn website maandelijks door gemiddeld 25.000 tot 30.000 unieke bezoekers bezocht.

En wat nou als de lezer mijn mening niet deelt?
Wat nou als de lezer daar iets van vindt?
Wat nou als de lezer mijn daardoor niet (meer) aardig vindt?
Wat nou als daar een conflict door ontstaat?

Al die angsten kwamen voorbij….
En natuurlijk weet ik mentaal dat het onzin is en dat ik er boven mag staan, maar zo voelde het niet. Het was voelen, voelen, voelen en nog veel meer doorvoelen. Want ik ben niet geïncarneerd om een ‘popular sheep’ te zijn, om aardig gevonden te worden, maar een ‘lion’ die haar waarheid wil spreken. Om het nog even bij de metafoor van mijn coach te houden 😉  

Trauma’s uit voorgaande levens zorgde ervoor dat ik mijn waarheid niet durfde te spreken. En trauma’s uit dit leven zorgde ervoor dat ik niet volledig zichtbaar durfde te zijn.

Steeds meer voel ik mijn innerlijke vuur oplaaien. Heb ik inmiddels op het podium gestaan en voel ik steeds meer dat de weg zicht opent voor mijn ziel, die zo graag haar waarheid wil spreken. Want jeetje wat is dat nodig. Er wordt zo ontzettend veel spirituele bullshit verspreid en desinformatie die ronduit gevaarlijk is. Het Universum bestaat echt niet alleen maar uit licht en liefde, trust me… maar daarover binnenkort meer 🙌

En misschien herken jij dat ook wel?
Dat je zo ontzettend graag jouw waarheid wilt kunnen uitspreken tegen je familie, vriendinnen of collega’s, maar lukt het gewoon niet. Voel je dat je jezelf tegenhoudt, ervaar je angst, zeker als het over spiritualiteit gaat. Want misschien vind de ander je dan wel een alu hoedje en nemen ze je niet meer serieus…

Ga aan de slag met het innerlijk werk
Als je merkt dat je jezelf niet moeiteloos kunt uitspreken begin dan met je hiervan bewust te worden. Bewustzijn is echt de eerste stap in het helingsproces. Onderzoek vervolgens wat je tegenhoudt. Waar ben je bang voor?

Heb je jouw angst helder?
Vraag jezelf dan af of het waar is? Welk verhaal vertel jij jezelf?

Waar bevindt het zich in je lijf?
Ga de angst voelen in je lijf. Waar bevindt de angst zich in je lijf? Blijf er met aandacht bij en adem er naar toe.
Voel, voel, voel!
Stuur er licht naar toe, al het licht van jouw bewustzijn en laat de angst vrij 

Ik ben benieuwd of jij je vrij kunt uitspreken of waar jij tegenaan loopt. Wil je het met mij delen in de besloten Facebook groep ‘I Am Mahatma Community’? >>>

Inmiddels zijn de laatste vier maanden van 2020 aangebroken en deze zullen een enorme transformatie teweeg gaan brengen. Voor mij persoonlijk, voor mijn bedrijf (daarover later meer), maar ook voor de gehele mensheid. Er hangt iets in de lucht, het is zo ontzettend voelbaar en het gaat steeds meer vorm krijgen. Steeds meer mensen ontwaken en groeien in bewustzijn… En één ding is zeker, we gaan een spannende tijd tegemoet in de meest positieve zin van het woord!

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *