Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Energetische najaarsschoonmaak

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Energetische najaarsschoonmaak

Heel eerlijk, ik moet ontzettend wennen aan het herfstachtige weer. Zeker nu het er energetisch ook zo heftig aan toe gaat. De afgelopen dagen stonden dan ook in het teken van vertragen en de tijd nemen om naar binnen te keren 😊

Lekker op de bank met een kop thee of een grote beker warme cacao. Kaarsjes aan, wierook branden en een fijn muziekje op de achtergrond. Heerlijk tijdens dit herfstachtige weer 💛

Dit is ook een goed moment om je woning eens een flinke energetische najaarsschoonmaak te gegeven. Zeker omdat we nu veel meer binnen doorbrengen, is een fijne energie in huis natuurlijk een must 🙏

Hoe je dit doet lees je hieronder in het stappenplan!

In vier stappen je woning energetische klaarmaken voor het najaar en de winter 💨

1) Verwijder zware energie  
Reinig je woning en verwijder zware energie met Palo Santo, een krachtige aromatische houtsoort die voorkomt in de kustgebieden van Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden. Je kunt het ook vinden onder de naam ‘Heilig hout’.

Begin met de intentie dat jij jouw woning energetisch wilt reinigen. Brand vervolgens het hout in een vuurvast schaaltje of schelp. Let op, het gaat hierbij om de rook die het hout afgeeft, dus na het aansteken, net als wierook, weer uitblazen.

Neem de tijd om iedere ruimte in je woning te reinigen en werk van boven naar beneden en vergeet vooral de hoeken van de kamers niet. In de hoeken hopen negatieve energieën zich het meest op. Zet je ramen en deuren open tijdens het reinigingen zodat alle negatieve energieën makkelijk hun weg naar buiten kunnen vinden.

💎 Heb je hout over? Reinig dan ook gelijk jezelf even, door het rokende stokje voorzichtig langs je lichaam te bewegen.

💎 Zijn er bepaalde plekken in je woning die na het reinigen nog steeds niet goed voelen? Zet er dan een schaaltje baking soda neer. Laat het schaaltje 24 uur staan en spoel het zout vervolgens door het toilet.

2) Je matrassen energetisch reinigen
Tijdens het slapen gebeurt er energetisch veel. We betreden ons droombewustzijn, reizen naar andere dimensies, maar verwerken ook emoties en ervaringen. Hier kan zware energie door vrijkomen die opgenomen wordt door het matras waarop je slaapt. Het is dus verstandig om matrassen regelmatig energetisch te reinigen. Dit kun je als volgt doen: haal je bed af en verspreid baking soda over het matras. Laat de baking soda een uur op het matras liggen, dit geeft de baking soda de tijd om alle  zware energie te absorberen. Vervolgens verwijder je de baking soda met een stofzuiger van je matras. Heb hierbij de intentie dat je alle zware energie afvoert.

3) Ruim je woning op
Een opgeruimd huis geeft een opgeruimde geest, luidt het spreekwoord. Niet alleen dat, rommel om je heen kost je ook ontzettend veel energie. Opruimen en ontspullen kan dus niet ontbreken als jij je woning energetisch klaar wilt maken voor de winter.

4) Positieve energie in huis brengen
Breng positieve energie in huis door groene of bloeiende planten, je favoriete edelstenen neer te leggen of geurige kaarsen te branden (let op dat je kaarsen kiest waarin geen schadelijke stoffen zitten).

Vergeet niet van dit proces te genieten!
Lieve groeten, Regina

TIP: 

Naast het energetisch reinigen van je woning is het natuurlijk ook van belang dat je jezelf regelmatig energetisch opschoont. Eerder schreef ik een blog met zes tips hoe je dit kunt doen.

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *