Cacao Ceremonie
Door Regina van Eijk
Je eigen Cacao Ceremonie
Cacao komt in vele soorten en maten, elk met unieke eigenschappen en smaken. Zeker nu cacao ceremonies steeds populairder worden en er daardoor ook steeds meer aanbieders op de markt komen, is het verstandig om goed te onderzoeken welke cacao je wilt gaan gebruiken.
Tijdens een ceremonie maak je gebruik van rauwe cacao, deze heeft een nootachtige en licht bittere smaak. Ter vergelijking: bij de productie van ‘gewone’ chocola worden de cacaobonen gebrand, waardoor de cacao heel anders smaakt.
Kies altijd voor een premium cacao, die duurzaam gekweekt is en zo min mogelijk bewerkt is. Daarnaast is het belangrijk dat er met grote zorg en intentie gekweekt, behandeld en verwerkt wordt. Maar natuurlijk ook of de boeren een kleinschalige plek hebben vanuit liefde en of ze een eerlijke prijs voor de cacao hebben gekregen.
👉 Alles is energie, ook de cacao waarmee je werkt.
-
Kruiden zoals: kaneel, kardemom, gember, kurkuma, vanille, anijs, nootmuskaat
-
Cayennepeper geeft een fijne kick en vergroot het effect van cacao (Echt een aanrader om toe te voegen!)
-
Maca geeft een zachte, nootachtige smaak en een energieboost
-
Kokosolie maakt de smaak zachter
-
Honing of dadelstroop om naar smaak te zoeten
TIP:
Volg je een ketogeen dieet en drink je wel eens een bulletproof koffie (met boter en olie)? Vervang de koffie dan eens door cacao met water, echt HEERLIJK!
ONZE FAVORIETE CACAO
Voor ons dagelijkse cacao momentje gebruiken we ceremoniële cacao van een hoogwaardige kwaliteit, biologisch en handgemaakt, zonder (onnodige) toevoegingen. Je kunt in deze webshop tevens een super handige shakebeker meebestellen, om in een handomdraai een schuimende drank te maken 😍
Onze favoriete cacao bestel je hier >>>