Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Weekenergie 03-04-2023

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
higher-spirit-academy-training-hz

De week energie van 03-04-2023

Verantwoordelijkheid en Zelfreflectie

De huidige energie staat voor duidelijkheid, verantwoording nemen voor jezelf, openheid, communicatie maar ook ruimte innemen. De huidige energieën ondersteunen je om nog meer jezelf te zijn zoals jij wilt zijn. Om jezelf te blijven uitspreken; hoe jij je voelt, hoe jij over iets denkt, hoe jij ergens in staat, hoe jij in het leven staat. Door jezelf uit te spreken vanuit je hart, maakt dat jij jezelf niet meer wegcijfert, aanpast aan de ander of je schuldig voelt dat jij je uitspreekt. Hierdoor ga jij jezelf steeds meer belichamen.

Het is nog balanceren en wennen om je oude zelf, je oude gedrag, hoe jij jezelf zag en ziet, los te laten en eigenlijk het tegenovergestelde te gaan doen. Deed je eerst iets niet, doe het nu wel. Durfde je eerst iets niet, nu wel. Ik noem het de omgekeerde wereld. Zo kan je je in het begin voelen maar het oude verdwijnt niet. Hier kan je nog wel eens in en op terugvallen als je niet lekker in je vel zit waardoor je onzeker over jezelf wordt. En dat is oké. Maar weet dat het je niet verder brengt, dat weet je maar al te goed.

Wees niet bang voor verandering. Zie de nieuwe stappen die je maakt, de veranderingen die je doorloopt en inzet, als bewustzijnsverruiming. Je wereld wordt letterlijk groter omdat jij jezelf steeds meer ervaart vanuit verschillende aspecten in jezelf. Het belangrijkste is dat je beseft dat jij achter het stuur van je leven zit. Dit zorgt ervoor dat je uit oud gedrag en oude overtuigingen stapt. Dat je bepaalde situaties overstijgt door je huidige ziens- en denkwijze, je gedrag te veranderen en hierdoor anders in het leven gaat staan. Je krijgt hierdoor meer keuze mogelijkheden tot je beschikking, meer windows of opportunity die zich in jou openen. Je zal je minder beperkt of vastgelopen voelen. Dit komt vooral omdat je steeds minder in een slachtofferrol blijft hangen, dit zal  je ook niet meer toestaan. Je gaat je eigenwaarde steeds meer voelen en erkennen en dat voelt bevrijdend en ruimtelijk. Maar weet dat alles een keuze is, die alleen jij kunt maken, van binnenuit.        

Door deze afstemming ervaar jij meer zelfliefde, ontdek jij steeds meer over jezelf en ga jij je steeds meer ontdoen van jarenlange programmeringen, hoe jij jezelf zag. Hierdoor maak je letterlijk ruimte om nog meer van jezelf te ervaren. Denk- en zienswijzen die je nog niet eerder gevoeld en ervaren hebt over jezelf. Nog jarenlang denken te moeten healen en continue met hetzelfde pijnstuk bezig te moeten zijn kan een valkuil en afleiding zijn om niet die stap te zetten……om jezelf wel te laten zien, je uit te spreken, voluit in het leven te staan, doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan, hebt ervaren. Soms dien je het angstige kind in jezelf liefdevol bij de hand nemen en te laten zien dat het leven ook anders kan zijn, door letterlijk een nieuwe ervaring in te stappen. Deze keuze en verantwoordelijkheid ligt wel in jou en bij niemand anders.

Je wordt juist nu, in deze tijd, uitgenodigd voorbij alles wat je hebt ervaren jezelf te gaan ervaren vanuit nieuwe ervaringen die je nog niet eerder hebt ervaren, in jezelf. Iedereen, inclusief jij kan je niet meer verstoppen achter afleidingen, laagjes, excuusjes want hier wordt letterlijk doorheen geprikt, door een situatie, door een ander, door jezelf.

Door jezelf steeds meer te dragen zal jij ook steeds meer jouw waarheid gaan spreken als een ander jouw tijdlijn probeert te overschrijven naar zijn of haar tijdlijn/beleving. Als iemand probeert geen verantwoording te nemen voor zijn of haar keuzes en de schuld bij iemand anders probeert te leggen. Dit komt omdat je steeds makkelijker gaat invoelen wanneer jij niet eerlijk bent naar jezelf toe en geen verantwoording neemt voor je leven maar je zal dit dus ook steeds makkelijker aanvoelen wanneer een ander dit niet doet, dit tolereer je simpelweg niet meer.

Verder zal je ook steeds meer gaan ervaren, gaan invoelen wanneer je de lading van een ander bij de ander moet laten en dus niet terug zal reageren zodat diegene met zijn of haar eigen belastende energie dient te dealen en hierop dient te reflecteren.

Je bent geen verantwoording schuldig aan een ander, je dient je niet te moeten verdedigen of een reactie te geven als iemand vanuit een pijnstuk zijn vinger naar je wijst. Diegene is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen gedrag. Dat kan soms alleen gevoeld worden door niet (direct) te reageren, maar door de ander de ruimte te geven, door zijn of haar trigger niet te voeden omdat dit nog meer afleiding zal geven om niet te reflecteren op eigen gedrag.

Door deze ruimte is er dan namelijk geen afleiding meer. Alleen nog een pijnstuk dat aangekeken dient te worden.  Je weet, dat als je wel reageert, dat het over en weer een getouwtrek word wat in jouw beleving nergens over gaat en dat is jouw energie simpelweg niet (meer) waard. Je zal gaandeweg steeds sterker in je schoenen gaan staan en dus jezelf dragen wat inhoud dat jij geen verantwoordelijkheid meer neemt en gaat dragen voor een ander (zijn gedrag).

Uiteraard is communicatie heel belangrijk want dit geeft duidelijkheid, verbinding. Maar je zal steeds beter aanvoelen wanneer dit wel of niet benodigd is in het moment. Wanneer dit helend is of wanneer dit alleen maar energie weg zal lekken. Soms is niet reageren, ruimte geven, precies wat de ander nodig heeft om dichter bij zichzelf te komen. Deze ruimte geeft jou ook ruimte om bij jezelf te blijven. Waarna je op een later moment vanuit een andere energie weer tot elkaar kunt komen.

Hier je balans in vinden zal maken dat jij je steeds meer gecentreerd zal voelen in jezelf. Alles is een keuze maar je zal je keuzes steeds meer vanuit gevoel, aanwezigheid, hartverbinding  en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en naar anderen toe.

In verbinding 💕,  Ursula

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Reacties (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *