Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Weekenergie 03-07-2023

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
higher-spirit-academy-training-hz

De week energie van 03-07-2023

Je BENT niet iets, het is jouw BELEVING in dat moment

Een ervaring, een beleving kan niet worden vastgehouden mits jij zegt dat jij dit BENT. Wil jij jezelf in alle variabelen ervaren die er maar te beleven zijn, of wil jij jezelf vastzetten in één enkele beleving …van jezelf?

We worden steeds vloeibaarder, letterlijk. We gaan steeds meer een hogere trilling belichamen, hierdoor laten we steeds meer los wat ons tegenhoud te stromen. Alle tijdlijnen smelten steeds meer in jou samen, in het hier en nu. Ruimte, tijd, alles zal anders (beleefd) gaan worden. Je zal jezelf steeds sneller anders gaan ervaren, steeds weer op een andere ziens- en denkwijze maar vooral gevoelswijze.

Niks is hetzelfde, alles is energie, altijd in beweging. Hierdoor kan ook geen enkele ervaring hetzelfde zijn. Je kan je dus ook nergens aan vasthouden, hierdoor vervalt identificatie… wat een verademing is dat. Je hoeft nergens meer aan te voldoen, iets wel of niet te zijn, alleen te ervaren en… te zijn.

Uiteraard zal de matrix (die in een bepaalde collectieve bewustzijnslaag werkzaam is hier op aarde) proberen je te manipuleren IETS te zijn, je met iets te identificeren en dit als maatstaf/norm te hanteren. Je moet vooral iets zijn, of iets niet zijn maar je mag vooral niet jezelf zijn. Want jezelf zijn houd in dat je alles kan en mag zijn maar niet bent. De matrix, een beperkende bewustzijnsgevangenis (geloofsovertuiging) maakt dat jij jezelf als oneindig bewustzijn, vastzet in identificatie (een bepaald zelfbeeld). Hierdoor blijf jij in een gecontroleerde illusie (bewustzijnsgevangenis) leven. Want dat is wat de matrix doet. Jou in een kader, een vorm duwen waardoor jij jezelf vastzet. Maar alleen jij kan bepalen hoe je iets wil ervaren. Wees je dus bewust van hoe je ergens in staat, vanuit welke beleving.

Er wordt je gevraagd om alles te erkennen wat je voelt en niks meer te ontkennen. Erkennen in die zin, je niet identificeren met dat wat je ervaart maar deze energie te ervaren, meer niet. Stel je voelt je boos, dan kan je alles verzinnen om je niet boos voelen in dat moment. Zodra we iets ervaren, zijn we vaak geneigd om er ook gelijk iets mee te moeten, ervan af te komen, er actie op te moeten ondernemen. Maar wat als je even een stap achteruit zet en zegt ja, ik voel me nu boos. Zodra jij dit erkent in jezelf, hoef je er niks meer mee, valt er gelijk een “moeten” van je af en zal ook alle weerstand van “je boos voelen” van je af vallen want je BENT niet boos, je voelt je boos.

Er word je nu gevraagd om alle belevingen die je ervaart toe te staan in jezelf, dit niet weg te duwen, maar dit te ervaren. Als jij zegt: ja, ik voel me inderdaad boos, dan stel jij je volledig open om dit te ervaren, waarna deze energie door je heen kan stromen, vrijelijk en hierdoor zal je merken dat de lading van jouw beleving na een tijdje af zal nemen, hier hoef je nik voor te doen, alleen aanwezig te zijn.

Je kan bijvoorbeeld ook zeggen: ik BEN niet boos, maar ik VOEL me boos. Voel het verschil als je dit uitspreekt in jezelf. Zodra jij zegt ik ben… dan bekrachtig je dit en identificeer jij je hiermee, zet jij deze energie vast in jezelf. Als jij zegt: ik voel me… dan voelt dat al heel anders. Meer stromend, als een in- een uitademing, als een beleving, iets tijdelijks en dat is het ook.

Een beleving wil alleen maar door je heen stromen zonder oordeel, het is energie, een ervaring. Als jij je gaat identificeren met boos zijn dan zal dit jouw komende uren bepalen. Jouw hele dag bepalen. Soms kan het zelfs je hele leven bepalen, als je hiervoor kiest dit te zijn.

Alles is tijdelijk. Wij zijn het zelf die van iets tijdelijks iets permanent/ eindeloos kunnen maken, zo’n krachtig wezen ben je. Jij kan je heel lang aan iets vast blijven houden, waardoor je lang in het verleden (een beleving) kan blijven hangen. Jij bent degene die bepaalt hoe lang iets duurt, of het een gevoel is, een pijn, een emotie, een situatie, ene gedachte. Alles staat en valt, hangt af van jouw beleving. Wees je hiervan bewust.

Een valkuil kan ook zijn als je zegt: ik ben gelukkig, wat heel fijn kan voelen maar onbewust (omdat jij je hier mee identificeert, aan wil vasthouden) kan ook de gedachte naar boven komen: ik wil dit niet verliezen want dan ben ik het niet meer gelukkig. Ook dan kan je krampachtig een beleving willen vasthouden. Wat maakt dat je pas gelukkig bent als je dit weer voelt, waardoor je alle andere belevingen van jezelf negeert.

Alles is voelen, doorvoelen, ervaren: maar dit niet zijn. Ja… ZIJN in het moment, maar ZIJN is allesomvattend.

Vervang de woorden ik ben … door ik voel me … Dit maakt dat deze beleving, deze ervaring in beweging blijft, hierdoor zet jij jezelf niet vast.

Hierdoor kan je sneller uit je eigen vastgezette bewustzijnskooi stappen. Jij bent oneindig bewustzijn, energie. Energie stroomt, altijd. Daarom voelt, jezelf vastzetten, iets blijven vasthouden, als zwaar. Omdat dit niet natuurlijk is. Omdat dit jou als vrije geest, vrije energie tegenhoud alles te ervaren. Zodra jij dit in jezelf erkent, voelt, kan jij je verlossen uit elke bewustzijnskooi.

Leef in het nu, in het hier en nu zit je nergens aan vast.
Het is aan jou waar jij je aandacht op richt, hoe jij je leven wilt ervaren. Jij ben de creator van je eigen emoties, gedachten, van je eigen werkelijkheid. Alles is een tijdelijke beleving het is aan jou om te kiezen iets bij je te houden of zoals een ervaring behoort te zijn, ook weer los te laten zoals een vlinder, onthecht onbevangen, tijdloos reizend in vol-ledige vrijheid.

In verbinding 💕, Ursula

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Comments (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *