Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Weekenergie 04-09-2023

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
higher-spirit-academy-training-hz

De week energie van 04-09-2023

Bewegen in jouw momentum, in het huidige moment

Een nieuwe bewustwording komt nu naar boven, noem het een nieuwe mentaliteit, een nieuwe mindset. Dit heeft alles te maken met DOEN, in het hier en nu. Als je een ingeving krijgt of je wilt iets gaan doen, doe het dan nu of als het niet direct kan, zet dan de eerste stap om het vorm te geven in deze realiteit.

Je hebt geen spijt van de dingen die je gedaan hebt maar van de dingen die je niet gedaan hebt. Doe je niet waar je hart ligt, of waar je hart sneller van gaat kloppen dan zal dit nu veel sneller tegen gaan staan. Welke aspecten dan vooral naar voren kunnen komen zijn, nog niet volledig in je kracht durven staan, geen verantwoordelijkheid durven of willen nemen voor je eigen leven, zelf geen invulling aan je leven geven.

We gaan steeds meer naar een leven/beleving dat resoneert met trilling, gevoel, innerlijke stroming, wat steeds voelbaarder wordt in jezelf. Niet meer oneindig wikken en wegen, niet meer jezelf opsluiten in je comfortzone, maar vertrouwen op je intuïtie, op je innerlijke stroming en je voet van je innerlijke rem afhalen. Ja, dit is een totaal andere beleving in jezelf en hoe je tot nu toe alles ervaren hebt.

Een nieuwe beleving waar alles door je heen stroomt, alle emoties, gedachten, gevoelens; alles maar waar jij je steeds bewuster wordt van het feit dat jij energie bent, dat jij levensenergie, die innerlijke stroming bent. Waar je beseft dat alles komt en gaat en dat iets tegenhouden, vasthouden of niet met je innerlijke stroming meegaan op alle vlakken in jou als onnatuurlijk zal aanvoelen. Een gevoel dat niet goed aanvoelt. Dit behoeft geen analyse, dit zal je steeds meer gaan voelen in je systeem.

Je zal merken dat als je niet meebeweegt met een ingeving in het huidige moment, dat je het twee seconden daarna weer vergeten bent, het je later weer herinnert en baalt dat je het niet gelijk gedaan had. Het kan ook zijn dat je iets graag wilde in dat moment maar de dag erna die “pull” of die behoefte niet meer voelt om het te doen. Waarom, omdat er op dat moment een momentum was opgebouwd waar alles precies op zijn plek viel, hier hoef je geen moeite voor te doen, in dat momentum stroomt alles en hoef je er alleen maar in mee te gaan, jezelf toestemming voor te geven. Er zullen meer van dit soort momenten komen maar dit kan je niet opeisen of versnellen.

Een simpel voorbeeld, ik keek vanochtend uit het raam en keek naar mijn zonnebloemen. Ik wilde ze nog wat water geven voordat ik weg moest omdat ze anders heel de dag droog zouden staan. Daarna draaide ik mij om en ging ik verder met koffie maken. Vervolgens zat ik in mijn auto en herinnerende mij 10 minuten later dat ik de plant nog water moest geven. Had ik op dat moment naar mijn ingeving geluisterd, dan had mijn plant voldoende water gehad en zat ik één minuut later op de bank met mijn bakje koffie.

Door te bewegen vanuit jouw innerlijke stroming, ervaar je synchroniciteit, hier past alles naadloos in elkaar, volgt alles elkaar precies op in het momentum, in jouw flow.    

Wat telt is NU, alleen nu en niet gisteren en morgen. Alles gebeurt in het nu.

De beste beslissingen worden genomen vanuit een gecentreerdheid in jezelf, ongeacht de situatie. Vanuit een diep innerlijk weten en voelen, vanuit je hartcentrum en vanuit innerlijke kracht. Ik heb het dan niet over wils- of daadkracht of kracht dat moeite kost maar over berusting, innerlijke rust, wat een superkracht in jezelf is. Vanuit deze anker in jezelf ben jij volledig aanwezig in het hier en nu.  Om vervolgens in overgave te vertrouwen op jezelf en dat wat er zich mag ontvouwen, zodra jij je intentie van binnenuit heel bewust draagt (draagkracht) maar vooral jouw onvoorwaardelijke liefde hebt gegeven. Dat is de energie vanuit jouw diepste essentie, onvoorwaardelijke liefde. Deze energie bevat alles, ook onzekerheid en angst. Maar in deze innerlijke stroming wordt alles omarmd door een prachtige levensenergie die alles draagt, zonder oordeel. Dit ben jij, vanuit jouw diepste essentie.

De huidige energie nodigt je uit nog vrijer van binnenuit te gaan bewegen, jezelf toestemming te geven zonder voorwaarde mee te stromen met je eigen innerlijke stroming. Dit betreft niet alleen het letterlijk overgaan van intentie tot actie (manifestatie) maar ook je gedachten, je emoties.

Neem ook weer regelmatig ruimte voor jezelf en wees met jezelf, wees met de stilte in jezelf (in stilte is ook een innerlijke stroming aanwezig) maar ook met de storm in jezelf. Observeer je gedachten, je emoties, de vele verschillende verhaallijnen in je hoofd maar hou het niet vast. Het is energie van verschillende trillingen die door je heen stromen. Kies hier niet uit, ga naar de trilling in jezelf, jouw diepste essentie en wees hierin aanwezig, meer niet. Zet je nergens in vast, of houd niks vast. Je zal merken dat alles komt en gaat, maar dat jij er nog steeds bent (als puur bewustzijn in een tijdelijke vast vorm) en dat jij in elk moment je kunt bewegen waar je maar heen wilt.

Haal je voet van de rem van je innerlijke stroming en ga stromen.

In verbinding, Ursula

   

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *