Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Weekenergie 09-05-2022

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
higher-spirit-academy-training-hz

De week energie van 09-05-2022

Ben je echt ontspannen of denk je ontspannen te zijn

Afgelopen periode en deze periode voelt voor mij aan als bewuster worden van je eigen doorstroming, jouw definitie van ontspanning en…. mogen genieten.

Genieten van je eigen aanwezigheid maar vooral het toestaan om te genieten. Loslaten en doorstromen. Met loslaten bedoel ik een bepaald dagritme dat je hebt, iets wat jij jezelf hebt opgelegd. Iets wat eerst gedaan dient te worden (jezelf tekort doen) voordat je kan of zelfs mag genieten van jezelf. En controle loslaten, alles wat jou weerhoudt, vooral in je hoofd, om volledig aanwezig te kunnen zijn in het moment.

Kan jij alle, soms dwangmatige patronen, al jouw opgelegde identiteiten, jouw geprogrammeerde leven even loslaten, kan jij alles even laten zijn. Kan jij je (even) loskoppelen van bepaalde ritmes, krampachtige programmeringen/denkwijzen en simpelweg samensmelten in het moment, waar je ook bent.

Ik was even in een andere omgeving, op vakantie en had last van mijn spijsvertering. In alle eerlijkheid kwam dit omdat ik mijzelf nog niet volledig toeliet te mogen genieten, in dat moment. Toch niet volledig aanwezig kunnen, mogen zijn van mijzelf. Er diende regelmatig wel iets aan dat eerst “moest” gebeuren of als ik ontspande dan dacht ik alweer aan het volgende dat “moest” gebeuren.

Waar jij je ook bevindt, je neemt je innerlijke beleving, hoe jij in dat moment in het leven staat, overal mee naar toe, hoe sereen of prachtig het ook ergens kan zijn. Wees je bewust van jouw innerlijke beleving. Je kan zeggen dat je op vakantie bent of even een time-out hebt, jezelf aan het resetten bent maar ben je dit ook echt? Sta jij jezelf dit ook toe als het moment daar is?

Als je denkt ontspannen te zijn, bent je dan ook echt ontspannen? Als je denkt dat je ontspannen zit of ligt, voelt dit dan ook zo? Je kunt denken ontspannen te zijn maar ben je dit dan ook echt? Waar ben je met je gedachten?

Deze bewustwording kan duidelijk naar voren treden als je bijvoorbeeld op vakantie bent en aan het einde van de vakantie realiseer je je dat je nog moeier bent en dat je nog wel een maand op vakantie wilt, hier behoefte aan hebt. Omdat het meestal een aantal dagen duurt voordat je jezelf toestaat echt alles los te laten. Om dit te voorkomen is het beter om je steeds bewuster te worden van je innerlijke beleving gedurende je dagelijkse leven. Sta je vanaf nu elke dag toe regelmatig te ontspannen,…..elke dag. Als jij je dan ontspant, wees je er dan van bewust of je ook echt ontspannen bent. Niet alleen uiterlijk (rustig ogend, zittend met een kopje thee of koffie) maar vooral innerlijk.

Je ontspannen “denken” is iets anders dan je ontspannen voelen, ervaren.

Als je ontspannen denkt te zijn, waarom gaat de tijd dan zo snel, heb je niks om je heen opgemerkt, heb jij je lichaam niet bewust gevoeld, weet je in dat moment niet wat je voelt, hoe jij je voelt of waarom jij je voelt zoals je voelt.

Ik nodig je uit om hier de komende tijd (eigenlijk altijd) van bewust te zijn. Sta ik mijzelf toe volledig te mogen en te kunnen ontspannen, om te mogen genieten?

Vaak zijn we geprogrammeerd om, als je jezelf even toestaat te ontspannen dat je dan “niks doet” en niks doen mag niet, dan komt er een schuldgevoel of een onrustig gevoel naar boven. Want je dient altijd iets te doen, je bent nooit klaar. Als jij toestaat er simpelweg te mogen zijn waar dan ook, door aanwezig te zijn, dan kun jij je vervolgens volledig laten zakken in jezelf, waardoor alles gaat stromen. Waardoor je ook weer kunt genieten omdat je meer open gaat staan voor jezelf en dus voor je omgeving. Dit alles vraagt ook om een nog betere afstemming/verbinding met je lichaam.

We neigen bewust maar ook onbewust maar door te blijven gaan in de afleiding (vooral in ons hoofd) om maar niet stil te hoeven staan, want …….. dan ga je voelen. Ook zoals ik zo net al benoemde kan je als je denkt ergens stil te zitten of te liggen het nog heel druk hebben, in je hoofd. Genieten begint pas als jij jezelf dit toestaat, hier echt ruimte voor maakt,…….van binnen.

Door deze “ontspanning” en ruimtelijkheid van binnenuit zal jij je steeds natuurlijker gaan bewegen, meer naar behoefte en ingeving in het moment en niet berekenend of gecontroleerd. Je zal anders gaan eten, niet volgens vaststaande tijden maar ook niet “zoals het hoort”. Je lichaam geeft precies aan waar het in elke moment behoefte aan heeft, aan wat voor voedsel, aan wel of geen beweging, andere tijden gaan slapen enz. Alles wat jouw lichaam doet en laat stromen. Je mind kan hier uiteraard weer van alles van vinden. Hoe meer je bent afgestemd op je lichaam en wat minder in je hoofd en hierdoor dus bewuster bent van je innerlijke beleving, des te meer je zult gaan loslaten maar ook toestaan.

Dit is een meer natuurlijke (door)stroming en zal jou een hele andere beleving geven van het leven, van jezelf. Hierdoor balanceer jij het geven en ontvangen in jezelf,…..het leven. Je volgt dan je natuurlijke innerlijke stroming, deze stroming hoeft zich nergens aan te passen en stroomt altijd en overal ongeacht waar jij je bevindt, hierdoor verwelkom jij je gevoelsleven meer en meer. Doe dit met liefde, zonder oordeel en vanuit onvoorwaardelijke liefde voor jezelf.

In verbinding 💕, Ursula

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *