Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Weekenergie 12-02-2024

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
higher-spirit-academy-training-hz

De week energie van 12-02-2024

De omgekeerde wereld

Je hoeft jezelf niet te helen, je hoeft niks te leren, je hoeft niks buiten jezelf te zoeken.

Je mag af-leren, je ont-wikkelen, je ont-doen van alles wat jou doet geloven dat je iets mist, niet hebt, niet compleet bent.

We zijn zo geprogrammeerd onszelf klein te houden, niet authentiek te mogen en kunnen zijn, wat inhoud je energie continue weggeven aan anderen, door je te vergelijken met anderen. Waardoor we  denken ons best te moeten doen om te helen, je compleet te voelen, je geliefd, gezien en gekoesterd te voelen, door anderen. Alsof anderen je moeten bevestigen in je bestaansrecht.

Dat wat je mist, is dat niet in alle eerlijkheid datgene wat jij nog niet toestaat (te ervaren) in jezelf, in je leven. Door dit aspect van jezelf nog niet te erkennen in jezelf. Je hebt als heelheidswezen dit stukje, wat je denkt te missen, alreeds in jezelf maar hebt dit simpelweg nog nooit ervaren. Creatie, ervaringen worden van binnenuit gecreëerd en naar buiten toe gemanifesteerd.  

Zoals ik wel eens vaker benoem, jij hoeft je niet aan te passen aan het leven, het leven past zich aan jou aan. Ik noem het van binnen naar buiten, ofwel de omgekeerde wereld.

Ik gaf gisteren een training aan een prachtige groep mensen. Niet om hun iets te leren maar om zich bewust te maken van zichzelf. Van de magie in zichzelf en waartoe ze wel niet allemaal in staat zijn, als (multidimensionaal) mens. Door zich bewust te worden van hun gedrag, hun geloofsovertuigingen, de verhalen die ze geloven over zichzelf en dus leven, elke dag weer. Dat als je los kan laten wat je altijd hebt gelooft over jezelf en steeds meer in overgave in het hier en nu aanwezig kunt maar vooral wilt zijn… dat je zal “ervaren” dat alles er al is.

Dat als alles er mag zijn in jezelf, zonder zelfoordeel en verwachting, dat zodra jij toestaat mee te stromen met je innerlijk weten en voelen, met je hart (die geen oordeel heeft over jou), dat het leven dan steeds meer dienstbaar kan zijn aan jou, kan gaan samenwerken met jou. Het leven is niet buiten je maar in jou. Als jij toestaat steeds meer tot leven te komen, zal het leven zich steeds meer voor jou openen. Maar het leven begint in jou, jij bent het leven.

Als je iets mist in je leven, vraag jezelf dan in alle eerlijkheid af of jij jezelf dit (nog) niet toestaat te ervaren in je leven.

Door hier steeds bewuster van te worden zal je waarneming en invoelingsvermogen gaan veranderen. Je kunt ervoor kiezen nog ergens in te blijven hangen, nog ergens in te willen duiken, je nog ergens aan vast te houden echter, nu met steeds meer vertrouwen in je eigen innerlijk voelen en weten, dat je hier elk moment weer uit kunt stappen, door deze ervaring niet te zijn maar te ervaren. Je zal steeds meer in het NU aanwezig kunnen zijn, waar je kracht ligt, en hierdoor steeds makkelijker een keuze kunnen maken wat en hoe je iets wilt ervaren en niet meer gestuurd door de matrix (jezelf vasthoudend aan een beperkende geloofsovertuiging over jezelf, waardoor jij jezelf vastzet in een tijdelijke bewustzijnsgevangenis, een loep). Dit kan soms zelfs een hele lange tijd duren. Jezelf vasthoudend aan één identificatie, één ervaring, één zelfbeeld … zo krachtig ben jij.

Het innerlijk kind dat, in mijn beleving, de meest prachtigste sprankelende meest pure energie is, wil nu echt de ruimte krijgen om weer vrij te stromen in jou. Om te doen en dan pas te denken, om voluit te leven of even lekker te niksen of heerlijk mee te stromen met de ervaring waar het zich op dat moment in bevindt. Om te spelen, ook heerlijk met anderen maar zich niks aantrekkend wat anderen vinden of denken want dit is slechts de beleving, de ervaring van de ander. Deze eigenwijs-heid wil weer stromen.  

Door steeds meer jezelf te mogen zijn.. van jezelf, maakt dat je steeds meer open gaat staan voor jezelf. Steeds minder anderen spiegelt, hoeft te spiegelen om issues uit te werken, om uiteindelijk te gaan om-denken, elkaar tegemoet komen vanuit je eigen uniekheid. Hierdoor geef jij jezelf en de ander het grootste geschenk. Jezelf mogen en kunnen zijn en vanuit deze heart-based connectie, elkaar ont-moeten en met elkaar verbinden vanuit heelheid, ruimtelijkheid, alles-omvattendheid.

Hierdoor zal jij je gezien, gehoord en gekoesterd voelen echter dit zal dan niet (meer) door de ander komen maar omdat jij toestaat er te mogen zijn van jezelf, onvoorwaardelijk.

Je leert en beoefent in die zin wel weer een hoop. Nieuw gedrag, meer van jezelf, van jouw allesomvattendheid wat soms even wennen is maar door te leren af te leren gaan er hele nieuwe dimensies/werkelijkheden in jezelf open. Dit begint echter wel in jezelf.  Anders denken, anders zien, ander gedrag betekent een andere trilling en energie laten stromen vanuit jezelf, wat weer een andere realiteit vormt, ofwel een nieuwe ervaring. 

Je zal hierdoor nieuwe inzichten krijgen en gaan ervaren dat jij het mooiste, prachtigste, liefde volste en krachtigste mens bent in elk moment, waar je ook bent, dat jij degene bent waar je altijd al naar op zoek was. 

Dat jij jezelf elke dag weer opnieuw kunt verrassen door jezelf te ervaren in oneindige mogelijkheden maar je tegelijkertijd hier niet mee identificeert, in vastzet. Waar jij volledig in aanwezig bent en durft te zijn, om vervolgens jezelf als oneindig bewustzijn verder te gaan ervaren in het nu moment. Te ervaren wie en wat je gefragmenteerd allemaal kunt zijn als heelheidswezen in “ een vrij stromende ervaring”, die wordt bedacht door gedachtekracht, gevoed met emoties en beleeft, van binnen naar buiten.

In verbinding 💕, Ursula

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *