Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Weekenergie 16-01-2023

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
higher-spirit-academy-training-hz

De week energie van 16-01-2023

Verantwoordelijkheid nemen is tevens verantwoordelijkheid teruggeven.

We stromen en transformeren maar door, het huidige weer is hier een goed voorbeeld van. Het houdt maar niet op met stromen. Het kan zijn dat je nog steeds mee gaat in bepaalde situaties, bepaalde afspraken die je ooit hebt gemaakt. Alleen wordt jij je steeds bewuster dat jij dit op deze wijze niet meer wilt. Je zal steeds meer verandering aan willen brengen in bepaalde afspraken of structuren omdat dit voor je gevoel niet (meer) klopt. En dit houdt ook in, bepaalde verbindingen die je hebt met anderen, hoe de omgang hierin is met jezelf en met hen. Bepaalde routines en patronen worden nu steeds zichtbaarder voor wat het echt is.

Je zal steeds meer verantwoordelijkheid gaan nemen voor jezelf, gaan doen en uitspreken wat jij wel en niet (meer) wilt, hoe jij dingen nu ziet en steeds meer in je eigen stroming mee wil stromen. Om dit uit te spreken kan soms op weerstand stuiten omdat er bepaalde blokkades naar boven komen. Denk aan; jezelf laten zien, gaan staan voor jezelf.

Verantwoordelijkheid nemen betekent ook verantwoordelijkheid teruggeven. Verantwoordelijkheid nemen voor je leven, kan ook betekenen minder verantwoordelijkheid dragen. Want stel jezelf eens in alle eerlijkheid de vraag; hoeveel van deze verantwoordelijkheid, van deze (opgelegde) taken die je op je hebt genomen en nu nog steeds doet, is echt jouw verantwoordelijkheid? Doe jij nog dingen voor anderen dat als vanzelfsprekend wordt gezien maar waar de verantwoordelijkheid eigenlijk bij een ander ligt?

De huidige energieën vragen je om hier wat dieper op in te voelen. Wat is mijn verantwoordelijkheid? Wat wil ik dragen als mijn verantwoordelijkheid. Wat sta ik nog toe om te dragen, wat wil ik niet meer wil toestaan, wat geef ik terug? Waarom doe ik dit nog steeds terwijl het niet meer goed voelt. Pleasersgedrag, geen grenzen stellen, een nog wat lage eigenwaarde zijn weer thema’s die momenteel op kunnen komen spelen.

Duidelijkheid, voor jezelf en de ander is de sleutel hierin, ook hier speelt het thema jezelf uitspreken en gaan staan voor jezelf. Hierdoor zal je minder het gevoel ervaren geleefd te worden, omdat je je eigen energie weer gaat gebruiken en niet laat gebruiken. Door duidelijk te zijn zal je merken dat je weer steeds meer verantwoordelijkheid neemt voor je leven. Hierdoor neem je minder op je omdat jij en de ander weet waar je aan toe bent en dat is een verademing. Dit kan soms nog wat lastig zijn,  als je bijvoorbeeld verantwoordelijkheid teruglegt bij een ander maar dit vervolgens laat versloffen en het zelf weer oppakt, waardoor er frustratie en verwarring ontstaat (ik spreek hier uit ervaring, met mijn kinderen 🙈)

Wat hier ook weer mee verweven is, is het thema dat jij alles alleen moet doen. Door hier verandering in te brengen dient verbinding te zijn, uit je eigen verhaal te stappen, want klopt dit verhaal wel in je hoofd of is dit gebaseerd op een pijnstuk of mogelijk nog verblijven in een slachtoffersrol. Door een open gesprek met iemand aan te gaan en uit te spreken hoe jij iets ziet maar vooral hoe jij je hierbij voelt. Zolang er weinig tot geen communicatie is leeft ieder in zijn of haar eigen beleving van een (eigen) verhaallijn. Door, niet vanuit frustratie maar met een open hart te bespreken wat je anders wilt zien of waarom iets wringt bij jou (vaak betreft dit dan situaties waar de ander direct bij betrokken is) kan wel eens tot hele verrassende gesprekken leiden. 

Je kan verwachten dat je weerstand krijgt, onbegrip. Maar soms is de ander totaal niet bewust van de last(en) die je draagt of hoe jij ergens in staat, wat na verbinding kan uitmonden in wederzijds begrip, nieuwe persoonlijke inzichten, gelijkwaardigheid, een hernieuwde samenwerking. Durf je meer uit te spreken daar waar jij je niet eerder over hebt uitgesproken of een huidige situatie die je toch anders wilt zien. Doe dit echter niet op een dwingende toon, maar vanuit hartsverbinding.

Het is ook een wisselwerking, zodra jij verantwoordelijkheid teruggeeft, heb jij weer een patroon verbroken maar help jij de ander ook zijn of haar patroon te verbreken. Door ook voor zichzelf te gaan staan en meer van zichzelf te laten zien. Door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar leven. Grappig en “toevallig”😉 dat dit dan weer dezelfde blokkades, thema’s en doorstroming betreft.  Zo helpen we elkaar.

In verbinding 💕, Ursula

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *