Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Je eigen Cacao Ceremonie

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Wat is een Cacao Ceremonie

Een cacaoceremonie is een spirituele bijeenkomst waarin cacao wordt gebruikt als een ceremoniële drank, vaak in combinatie met meditatie, muziek, gezang en rituelen. Het doel van de ceremonie is om een diepere verbinding te creëren tussen de deelnemers, zichzelf en de natuur. Deelnemers drinken vaak een speciaal bereide cacaodrank die bekend staat om zijn helende eigenschappen en de ervaring van positieve gevoelens zoals liefde, vreugde en verbondenheid bevordert. De ceremonie wordt vaak geleid door een ceremoniemeester die de deelnemers begeleidt door middel van verschillende meditatieve oefeningen en rituelen.

Wat is de oorsprong van een Cacao Ceremonie

Een cacao ceremonie is een oude rituele praktijk die zijn oorsprong vindt in de traditionele gebruiken van de inheemse volkeren van Midden- en Zuid-Amerika. Cacao wordt beschouwd als een heilig voedingsmiddel dat helpt bij het verhogen van energie, focus en het openen van het hartchakra. Het wordt vaak gebruikt in ceremoniën voor genezing, meditatie en spirituele groei. De Maya’s en Azteken waren de eersten die cacao consumeerden en ze geloofden dat het een geschenk was van de goden. Tegenwoordig wordt de cacao ceremonie wereldwijd beoefend als een manier om spirituele verbinding, genezing en introspectie te bevorderen.

Waarom doe je een cacao ceremonie?

Dit is natuurlijk heel persoonlijk…
Echter, sommige mensen kiezen ervoor om een cacao ceremonie bij te wonen omdat ze geloven dat het drinken van pure, rauwe cacao een meditatieve en spirituele ervaring kan bieden die hen kan helpen om emotionele blokkades op te heffen, de creativiteit en focus te verhogen, hun verbinding met zichzelf en anderen te verbeteren, en hun algehele welzijn te versterken. Anderen zien het als een manier om te eren en respect te betonen aan de geschiedenis, cultuur en spirituele tradities van inheemse volkeren die cacao ceremonieën al eeuwenlang uitvoeren.

Bereiding van de drank

Je ceremonie begint met het bereiden van de drank, zorg er dan ook voor dat je met jouw liefdevolle aandacht en intentie de cacao bereidt.

Doe 35 tot 45 gram ceremoniële cacao in een pannetje. Voeg 125 tot 200 ml water of plantaardige melk toe. Verwarm de drank, maar laat het niet koken. Schuim de drank op met een garde, melkopschuimer of blender.

TIP: Je kunt ook opgeschuimde barista havermelk over de opgeloste cacao in heet water gieten, zoals een cappuccino.

Heerlijk om toe te voegen…

  • Kruiden zoals: kaneel, kardemom, gember, kurkuma, vanille, anijs, nootmuskaat

  • Cayennepeper geeft een fijne kick en vergroot het effect van cacao

  • Maca geeft een zachte, nootachtige smaak en een energieboost

  • Kokosolie maakt de smaak zachter

  • Honing of dadelstroop om naar smaak te zoeten

De cacao drinken

Zorg voor een fijne sfeer, steek kaarsjes aan, brand wierook en zet een rustgevend muziekje aan. Tijdens je ceremonie kun je er voor kiezen om lekker te schrijven, mediteren,

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *