Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Weekenergie 03-10-2022

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
higher-spirit-academy-training-hz

De week energie van 03-10-2022

Alles wil stromen

Maak je los van labels, identificatie en alles wat jouw blauwdruk onderdrukt om je zielenpad te blijven bewandelen.

Alles is energie. Emoties, gevoelens, gedachten, triggers, impulsen, alles. Je bent altijd in beweging, ook als je denkt vast te zitten. Als je denkt dat je vastloopt, of niet vooruit komt betekent dit dat jij je hebt geïdentificeerd met een verhaallijn, een gemoedstoestand of een bepaalde mind-set die niet resoneert met wie jij in essentie bent, namelijk oneindig bewustzijn dat zichzelf oneindig wil ervaren. Daarom voelt het ook niet fijn als je weerstand voelt, of als je denkt niet verder te kunnen of ergens in vast loopt.

Zie het vastlopen, het niet verder komen als een tussenstop op een treinstation. Stop even letterlijk en wees de observeerder. Zie waar jij je mee hebt geïdentificeerd en nog aan vasthoud. Deze energie heeft ruimte nodig om echt bewust even doorvoeld te worden waarna de zwaarte en de druk wegvalt en je het zult loslaten. Sta toe, deze emotie, dit verhaallijn die je vasthoud, te doorvoelen. Voel hier zonder oordeel doorheen en onthoud dat alles in en rondom jou niet vastgehouden wil en kan worden, alleen ervaren.

Als je op een antwoord buiten jezelf blijft wachten of geen keuze kan maken, kan je je mee laten slepen in diverse verhaallijnen en emoties zonder verder te komen. Wees je bewust dat letterlijk alles energie is, dat je elke dag beïnvloed kan worden door allerlei verhaallijnen uit het verleden, angsten en emoties, triggers. Neem dan even ruimte in, voor jezelf. Centreer je in jezelf en laat alles wat zich in dat moment in jou plaatsvind door je heen stromen zonder je hiermee te identificeren. Je zal merken dat gedachten en emoties ook weer naar de achtergrond zullen verdwijnen, letterlijk. Door voel de energie in dat moment maar hou je nergens aan vast. Ga vervolgens in de ruimte die hierdoor is ontstaan invoelen wat het is dat jij wilt in dit moment, leg je focus hierop. Hierdoor ga jij en alles om je heen meebewegen, mee stromen met jou. Energie wil niet vastgehouden worden maar kan wel gestuurd worden, geleid door jou, door jouw intenties en creatievermogen.

Het ene moment kan jij je vrolijk voelen, het andere moment sacherijnig of neerslachtig. Kan jij ondanks al deze innerlijke energieën dicht bij jezelf blijven, alles laten zijn voor wat het is; energie. Blijheid door je heen laten stromen maar dicht bij jezelf blijven, je verdrietig voelen maar mag dit ook volledig doorvoeld worden? Sta jij toe om alles te ervaren, te doorvoelen zonder hierover een oordeel te hebben.

Je identificeren of je aan iets vasthouden als jouw waarheid, aan iets dat jou voed is oké omdat dit jou ondersteunt om door te blijven stromen in jezelf en jou aanzet om nieuwe stappen te zetten, verder te stromen,  nieuwe ervaringen te ervaren. Hierdoor zal jij weer nieuwe waarheden tegenkomen en makkelijker het oude wat niet meer resoneert los kunnen laten. Je echter aan iets vasthouden dat jou klein houd, jou afremt voluit in het leven te staan kan als belastend en zwaar ervaren worden.

Weet ook dat als jij gelooft dat je iets bent dat dit jou bekrachtigt maar ook juist kan ontkrachten en vastzetten. Als je “bent” vervangt door “voelt”, dan zal je ervaren dat je al wat meer bewegelijker kan zijn. Voelen kan makkelijker stromen, iets zijn kan jou ergens (vast)houden. Iets zijn is namelijk gekoppeld aan een ervaring dat jou in het verleden kan houden. Je bent niet verdrietig, je voelt je verdrietig. Je bent niet boos, je voelt je boos.

Je weet dat je je elke dag anders kunt voelen en dat het haast onmogelijk is je hele leven alleen maar euforisch of alleen maar verdrietig te voelen. Dit is begrijpelijk en logisch. Dan is het ook begrijpelijk dat het heel zwaar is, onlogisch (en tegen je eigen stroming als oneindig bewustzijn) om je heel de dag, maanden of zelfs jaren lang vast te houden aan een bepaalde gemoedstoestand, geloofsovertuiging of verhaallijn. Energie wil vrij zijn en doorstromen, nergens aan vasthouden. 

Je bent momenteel steeds meer aan het loslaten en nieuwe keuzes aan het maken, steeds meer zelf richting aan het geven aan hetgeen je wilt ervaren. Hierdoor creëer je weer ruimte in jezelf om in te voelen wat jij in het moment wilt, wilt ervaren. Alle emoties en verhaallijnen die jij gevoeld hebt en nog steeds voelt zijn echt,  je hebt dit namelijk allemaal ervaren maar je bent dit niet. Hoe meer jij alle opgedane ervaringen erkent, volledig doorvoeld hebt en dus verder laat stromen, des te vrijer jij je zal voelen om in nieuwe ervaringen te stappen, door te stromen.

Hoe meer jij jezelf als heelheidswezen erkent des te minder jij de behoefte zult voelen je met iets te identificeren of aan iets vast te houden. Je zult vervolgens ervaren dat er alleen maar nog meer keuzemogelijkheden en oneindige ervaringen zijn. Jezelf nu steeds meer als vrije energie bewegend, geleid door een stroom van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Hierdoor zal jij steeds meer beseffen dat de enige stabiele factor jijzelf bent. Dat jij er altijd zal zijn, ongeacht de ervaring, de trigger, identificatie, emotie, verhaallijn of waar jij je ook bevindt.

In verbinding 💕, Ursula

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *