Skip to main content

Weekenergie 04-12-2023

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
higher-spirit-academy-training-hz

De week energie van 04-12-2023

Na Inzicht komt keuze

Nu het einde van het jaar nadert lijkt het alsof ik nog van alles moet doen terwijl er eigenlijk helemaal niks aan de hand is….als ik in het hier en nu aanwezig ben.

Vroeger kreeg ik en dat is bij anderen misschien ook wel herkenbaar, de opmerking dat ik zo goed kon multitasken en dat ik er maar trots op moest zijn.

Maar de  uitdrukking “Multitasken is goed” is een programmering, een fabel. Om jou maar vooral uit het hier en nu te trekken. Om jou niet volledig aanwezig te laten zijn in het hier en nu en je alleen maar bezig te houden met wat er allemaal nog moet komen. Waardoor je alles met haast en vanuit een gevoel van tekort doet en minder op gevoel, ruimte en innerlijke rust.

Je kent de uitdrukking wel: alle ballen in de lucht houden, maar vaak gaat dit gepaard met ongemak, stress, energieverlies enz. En niet voor niets.

Probeer alles eens één voor één te doen, stap voor stap en echt pas het volgende te doen of hieraan te denken als het andere klaar is. Door 1 ding tegelijk te doen zal je merken dat je alles met meer focus doet, en juist sneller en effectiever en dat het volgende “to do”  op je lijstje soms opeens niet meer hoeft omdat je bij  “nader inzien” beseft dat dit ook een andere keer kan. Laat jij je leiden door je automatische piloot of in het moment waar je ruimte creëert en beter voelt wat er echt nodig is en waar jouw behoefte ligt? 

Na Inzicht komt Keuze

Verder zijn we afgelopen jaar weer door zoveel transformaties gegaan, zoveel inzichten weer gekregen. Nu kan het zijn dat jij inzicht hebt gekregen maar jij je nog steeds vasthoud aan één bepaald patroon, overtuiging of gedrag waardoor je hierin nog steeds vastloopt. Ruimte maken en rust nemen zoals net benoemt helpt je hierin niet zolang jij hetzelfde patroon blijft volgen, hetzelfde blijft doen zoals je altijd al hebt gedaan in deze situatie. Hier dient nu een keuze in te worden gemaakt. Zodat jij uit het patroon, uit die gewoonte en dezelfde ervaring stapt en het nu anders gaat doen. Je weet wat er dient te gebeuren en hoeft hier niet verder op te reflecteren. De vraag is meer, waarom doe ik nog steeds zoals ik doe? Het voed mij klaarblijkelijk niet. Het kan zijn dat dit misschien de laatste strohalm is dat jou bij het ‘oude” vertrouwde houdt maar het zal je niet verder brengen ofwel, niet dichter bij jezelf.

De huidige energieën zijn nog steeds even krachtig maar laten jou ook voelen dat jij de sleutel hierin hebt, bent, en dat is jouw (innerlijke) keuze vrijheid. Dat alles een keuze is. De keuze hoe jij je wilt voelen, de keuze wat jij vandaag wilt gaan doen, de keuze hoe jij je leven wilt leven. Mogelijk dat je dit jaar al nieuwe keuzes hebt gemaakt, waardoor je leven letterlijk 180 graden is veranderd.

Je bent nu aanbeland op een punt in je leven dat jij jezelf veel beter kent. Dat jij precies weet hoe iets in elkaar zit, weet dat jijzelf verantwoordelijkheid dient te nemen voor je eigen leven. Dat jij zelf degene bent die een eerste stap moet zetten. Als je eerlijk bent naar jezelf weet je dat dit niks te maken heeft met iets niet “aankunnen” maar met het oude nog niet volledig los willen laten. En dat is oké, als je hier vrede mee hebt. Je zult hierdoor wel continue hetzelfde blijven ervaren wat jij al zo goed kent.

Terwijl jij misschien denkt dat je dit niet aankunt, minder voelt (dan anderen), nog niet zeker bent van jezelf, ben jij juist degene, de ENIGE, die hier verandering in kan brengen. Met andere woorden: jij bent juist de sterkste, de krachtigste, degene waar je op gewacht hebt. Het leven , het kwantumveld is afhankelijk van jou, reageert op jouw energie, op jouw eerste stap, en niet andersom.  

Wat zal er gebeuren als jij uiteindelijk de keuze maakt om het anders te doen? Daar kan je maar op één manier achter komen. Hierdoor zal jij, prachtig mens, gaan ervaren wat het leven jou nog meer te bieden heeft. Echter dit kan pas zodra jij toestaat de deur van binnenuit open te doen. Van binnenuit durven te gaan leven en hierdoor meer van jezelf te laten zien. Hierdoor zal de buitenwereld op een andere manier op je gaan reageren, op nieuwe manieren die jij nog niet eerder hebt ervaren, nieuwe deuren en tijdlijnen die jij dan gaat bewandelen, maar alleen omdat jij jezelf toestemming geeft meer van jezelf te ervaren. Zonder oordeel of verwachting, omdat oordeel en verwachting alleen gebaseerd kan zijn op ervaringen uit het verleden.

Alles is energie, het komt en gaat. Het is niet de bedoeling je ergens aan vast te houden maar mee te gaan in het moment, wat zich aandient en mee te gaan in waar jouw behoefte ligt, in het moment. Eén ding is zeker: dat alles tijdelijk is en altijd in beweging. Zie alles ook als op zich staande dingen: gedachten, emoties, ervaringen. Ze zijn er maar staan los van jou, willen ook niet aan jou vastzitten. De enige die “iets” vasthoud, bij zich houd, zich ermee identificeert, ben jij.  Zo krachtig ben jij, dat je energie kunt vasthouden, ook al IS en voelt het onnatuurlijk. Zodra jij datgene loslaat waar jij weerstand op voelt, valt de drukkende lading weg want het mag weer stromen, er weer simpelweg zijn,….. vrij. Jij stroomt dan ook weer meer, als oneindig bewustzijn.

Wat zoveel energie en kracht kost is niet het loslaten van alles wat jou niet dient, maar het vasthouden aan alles waarvan je denkt dat jij bent.

Jij bent al compleet in jouw diepste essentie, altijd al geweest en nog steeds. Totdat jij je ergens aan gaat vasthouden, waardoor jij je hiermee gaat identificeren en gaat geloven dat jij het bent, waardoor je er alles aan zal doen om dit ofwel in stand te houden of er vanaf te komen omdat je gelooft dat iets jou vasthoud. Maar zodra je alles kan laten zijn voor wat het is, zal jij dichter bij jezelf kunnen blijven en je eigen innerlijke stroming steeds meer gaan volgen, ongeacht de situatie. Laat weerstand los en kies om in overgave een nieuwe ervaring in te stromen, vanuit jouw eigen hoge harttrilling, los van alles. Hierdoor zal je steeds meer toestaan ervaringen te ervaren zonder jezelf nog tekort te doen en vanuit een steeds hogere (hart)trilling ervaringen aantrekken die jij verkiest… wat ook,  alleen maar “een ervaring” is, maar wel een fijne die jou nog harder zal doen stromen.

De tijd is daar en wordt steeds voelbaarder in jezelf. Dat je steeds meer voorbij gaat aan aardse programmeringen en wordt uitgenodigd steeds meer van binnenuit toe te staan je magie te laten stromen, van binnen naar buiten. Waar geen handleiding voor is, alleen overgave in het prachtige wezen dat je bent, in welke verkozen tijdelijke vorm dan ook, grenzeloos, zonder kaders,  als oneindig bewustzijn.  

In verbinding💕, Ursula

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Reacties (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *