Skip to main content

Weekenergie 13-11-2023

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
higher-spirit-academy-training-hz

De week energie van 13-11-2023

Er is alleen maar NU

Ik heb het vaker over het belang van aanwezig zijn gehad, over het nu moment, want hierin is alles (al) aanwezig. De wereld draait maar door en door, er gebeurt heel veel buiten en in jezelf. Je kan je elke dag bezig houden met zo veel verhaallijnen en hierin meegaan maar wie zit er dan achter het stuur van je eigen gedachten, emoties en handelen?

Het is een drukke periode geweest en als ik mij soms, niet in het hier en nu, richt op de komende periode dan word ik enthousiast maar ook, bemerk ik, moeier. Is er nog ruimte om te ademen, hoe dan? Mijn humeur werd er op dat moment ook niet echt beter en lichter van.

Ik betrapte mijzelf erop dat ik toeliet dat er allemaal verhaallijnen tegelijkertijd door mijn hoofd liepen. Door hier teveel mee bezig te zijn, met wat er allemaal (nog) niet was, door gefragmenteerd te zijn in mijn hoofd in plaats van aanwezig te zijn daar waar ik letterlijk zat, voelde ik dat ik energie lekte.   

Ik werd die dag erna, zondagochtend, vroeg wakker om die dag een live trainingsdag te geven. Terwijl ik langzaam lande en uit bed wilde stappen om op te staan hoorde ik mijzelf zeggen: er is alleen maar NU, er is alleen maar NU.

Door hier bewust voor te kiezen, om alleen hier en nu te ZIJN, ontstond er een innerlijke shift en viel er gelijk een lading van mij af. Ik voelde mij bevrijd, losgekoppeld van alles wat aan mij trok, of eigenlijk waar ik mij bewust of onbewust aan vast hield op dat moment. Eigenlijk was er helemaal niks aan de hand, in het hier en nu.

Ik weet dat het heel belangrijk is om in het hier en nu aanwezig te zijn en dat je hierdoor een hoop zelf gecreëerde en opgebouwde spanning eigenlijk direct kunt laten verdwijnen, want alles is energie. Maar soms is het zo makkelijk dit te even te vergeten en je af te laten leiden, dit kan soms in een split second gebeuren. Niet alleen niet aanwezig zijn maar ook na twee seconden vergeten waar je aan dacht of wat je wilde gaan opschrijven of gaan doen.

Door je focus puur en alleen te richten op waar je (aanwezig) bent, zullen je zintuigen volledig open gaan staan. Zal jij je gewaar worden van wat er zich in het moment ontvouwt, precies wat jij nodig hebt in dit moment.  Alleen dan zal er echte verbinding kunnen plaatsvinden, verbinding op een dieper level omdat jij op dit moment alles loslaat en je hierdoor bewust wordt dat je tegelijkertijd met alles verbonden bent vanuit innerlijke rust, vanuit een ontspannen gecentreerdheid in jezelf. Niet gehecht maar volledig verbonden.

Er is geen gisteren, straks of, laat staan; morgen. Wat een verademing, er kan alleen maar hier en nu zijn. Je dient je hiervan wel bewust van te zijn en als je je er bewust van bent dan weet je dat je een keuze hebt. Een keuze om bewust aanwezig te blijven of weer mee te gaan in een verhaallijn wat vaak maakt dat je niet vanuit een helder moment, vanuit aanwezigheid een bewuste volgende stap zet maar weer op de automatische piloot verder gaat.

Ik zat die ochtend vroeg in de auto en het was een heerlijke rit. Er is alleen nu, er is alleen vandaag. Dan besef je pas, door alleen aanwezig te zijn in het nu moment, dat er niks aan de hand is. Dat al het andere slechts verhalen zijn maar dat in het huidige moment alles aanwezig is wat je op dat moment nodig hebt. Innerlijke rust, waardoor je een veel ruimtelijker (in)zicht en beleving ervaart in jezelf en dus buiten jezelf. De opkomende zon is veel mooier, kleurrijker, alsof alles jou aanraakt in elke cel van je lichaam.

Er is op dat moment ook geen tijd, want je bent precies waar je hoort te zijn, daar waar jij (aanwezig) bent. Dit is ook een hele fijne en aangename gewaarwording en beleving. Want “tijd” is wat vaak maakt dat jij jezelf ofwel voorbij rent of helemaal klem zet. Ik ervaarde tijdens de rit en heel die dag zeeën van tijd en dat “het leven” precies mee stroomt zoals het dient te stromen, synchroon, makkelijk. Er is dan ook geen verwachting, alleen waarnemen wat er zich keer op keer ontvouwt voor je ogen, vanuit jouw kalme intentie. Bewustzijnsverruiming is voelbaar in het dagelijkse leven, door overal volledig in te staan zonder gehecht te zijn. Hierdoor kan je met een open hart er ZIJN zonder je ergens aan vast te houden.    

De huidige energieën vragen je nog bewuster aanwezig te zijn in het huidige moment. Om je eigen innerlijke stroming, ritme te volgen, je eigen tijdlijn. Hierdoor ben je op een dieper level in verbinding met jezelf en alles om je heen, echter niet vanuit chaos of drukte maar vanuit jouw innerlijke beweging. Alles beweegt zich met jou mee en vanuit jou, vanuit jouw staat van zijn.

Hoe is jouw staat van zijn, jouw innerlijke beleving hier en nu? Stel jezelf regelmatig deze vraag. Hierdoor kom je ook direct weer in het hier en nu. Hierdoor besef je dat hoe jij de buitenwereld ervaart, dat dit van binnenuit wordt beleefd. Dat jij hier invulling aan geeft.

HIER en NU:

De warmte in de kleuren van de opkomende winterzon, een nieuw dageraad voelen, de stilte horen tussen het blader gefluister van de bomen. Ervaren dat je onderdeel bent van een geheel waar altijd alles al in perfectie harmonie is en zal samenkomen.

Een simplistische maar o zo complexe samenhang. Het universum in een kleine hologram. Niet gehecht maar volledig verbonden. Waar geen begin of einde is, waar je niks hoeft te doorgronden.

Volledig transparant, samenvloeien met jouw innerlijke belevingswereld, een oneindig weids gevoels- en kleurenspectrum.  Steeds dieper en dieper zakkend in je aardse maar ook steeds meer verbonden met jouw Multiversum.

Bewust van je onbewust zijn maar tevens compleet berustend in je huidige bewustzijnsstaat. Een overweldigende maar tegelijkertijd de meest serene natuurlijke beleving waar alles komt en gaat.

Volledig aanwezig zijn in alle chaos in en om je heen maar je tegelijkertijd volledig vrij voelen, in een tijdloze ruimte zonder kaders, ondergedompeld in alles wat je ervaren hebt, nu ervaart en nog gaat ervaren. Begroet, ont-moet maar voor nu: adem heel rustig in- en uit, meer is er niet, alleen bewust zijn van jouw bewustzijn, van jouw mooie aanwezigheid.

In verbinding 💕, Ursula

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *