Skip to main content
facebook icoon
instagram icoon

Weekenergie 30-01-2023

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram
higher-spirit-academy-training-hz

De week energie van 30-01-2023

Aanwezig zijn of geleefd worden

Het NU moment, aanwezig zijn, puur aanwezig zijn in het huidige moment is nog nooit zo gewenst en doeltreffend geweest als,….. NU. De huidige energie triggert en ondersteunt je om aanwezig te zijn. Focus je op één ding, één ding die je nu in dit moment wilt gaan doen, vanuit jouw innerlijke stroming in jezelf. Dit is, heb ik ervaren, in deze tijd ook helemaal niet zo moeilijk meer. Alsof je steeds meer wordt afgesteld “alleen” nog maar in het hier en nu te leven. Ik herinner me niet veel meer van gisteren laat staan daarvoor en wat ik morgen te doen heb, geen flauw idee. Dit is ook niet relevant, want er bestaat alleen maar NU, in het nu komt alles samen en ligt jouw kracht.  

Je wordt uitgenodigd. Nou, eigenlijk kan je haast niet anders meer dan volledig aanwezig te zijn in het hier en nu en niet in diverse verhaallijnen, niet gisteren, morgen of straks. Al het andere, alles  wat afwijkt van het nu moment zal je alleen maar nog extra afleiden. Hierdoor kunnen alle vormen van angst nu extra sterk naar boven komen. Angst om het niet op tijd te redden, angst om dingen niet af te krijgen. Angst gevormd door aannames, verwachtingen, bepaalde beperkende geloofsovertuigingen maar deze zo net benoemde belevingen verdwijnen als jij er bewust voor kiest om aanwezig te zijn in het hier en nu. In het hier en nu is die angst er niet om jezelf voorbij te rennen, is die angst er niet om dingen niet af te krijgen, want in het hier en nu wordt jij je bewust dat jij je in een verhaal bevond.

In het huidige moment creëer jij jouw leven, in alle andere momenten wordt je geleefd door het verleden en de toekomst. Geleefd door aannames, verhaallijnen die jij invult maar die gebaseerd zijn op ervaringen uit het verleden en deze neem jij mee (vanuit een trigger) naar de toekomst. Je leeft als het ware je verleden in het nu en naar de toekomst. In het heden, in het nu zal je erachter komen dat dit hier niet is, niet afspeelt. Dat je hier bovenal ruimte hebt en de keuze om te kiezen of jij weer in een verhaallijn wilt stappen, in een angstmodus met een bijbehorende emotie en een bijbehorende overtuiging. Laat je regelmatig even letterlijk zakken in je fysieke lichaam, in het nu moment. Je wordt uitgenodigd om gedurende de dag ruimte in te nemen, om even weer die bewuste afstemming in jezelf te ervaren en je bewust te worden dat: “leven” in het nu moment is en geleefd worden in elk ander moment.

In het nu moment ben je helder, ben je uitgelijnd, is je focus hier, kan je relativeren, zit jij weer heel bewust achter het stuur. Zodra jij je focus weer richt op waar je daadwerkelijk bent, in jezelf, ervaar je meer innerlijke rust want hier is geen heen en weer getouwtrek.

Als je aanwezig bent, ben je gecentreerd in jezelf, als in the eye of the storm. Ben je afwezig dan ben je gefragmenteerd en voel jij je soms letterlijk uit elkaar getrokken worden. Aanwezig zijn in het hier en nu maakt je meer ontspannen. Hier verlies je geen energie. Zodra jij weer afgeleid bent bevindt jij je weer in een verhaallijn waar jij wordt geleefd. Het is tijd dat we stoppen met geleefd worden.  Voel je voeten op de grond, adem bewust zelf in-  en uit in plaats van een automatische ademhaling en wees aanwezig.

In het hier en nu zijn, dit bewustzijnsveld in jezelf is jouw anker, het veld waar niks op zit, hier BEN je. Zonder identificatie, waar geen tijd en momentum is, waar jij je even in een tijdloze ruimte bevindt. Hier laad jij jezelf weer op. Hier zullen verhalen en gedachten verdwijnen omdat hier alle kennis en wijsheid al is, je zoektocht ten einde komt omdat jij hier jouw bestaan in al haar puurheid door elke cel van je wezen voelt stromen en je nu met jouw compleetheid verbindt.

Zodra jij je laat afleiden en niet meer gaat doen wat jij wilt gaan doen, vanuit je eigen stroming en eigen ritme, zal je energie verliezen en wordt jouw ruimtelijkheid minder, de ruimte die je ervaart in jezelf en dus buiten jezelf. Al het andere, lees: afleiding, krijgt hierdoor toegang tot jou, omdat jij dit toelaat, jouw ruimte weggeeft. Als jij je centreert in het rustpunt in jezelf (de ruimte die jij bent) met andere woorden aanwezig blijft in het huidige moment, in jezelf, zal jij je overal doorheen kunnen manoeuvreren.

Je zal ook merken, door de ruimte die jij bewust inneemt, dat je minder snel in een actie-reactie situatie zult gaan schieten (getriggerd zijn) en dat jij je steeds bewuster zal worden dat je niet perse hoeft te reageren op iets. Dat je ook iets kunt laten voor wat het is, dat je ook iets kunt laten waar het hoort zonder je hierin te moeten of te willen voegen. Hierdoor zal je minder geneigd zijn er weer iets van te maken alsof het van jou is, dat je hier dan weer iets mee moet. Blijf je eigen koers bewandelen en bijsturen/centreren. Hierdoor zal je minder in je hoofd zitten, minder snel iets buiten jezelf zoeken, minder afgeleid zijn.

Door de touwtjes wat meer los te laten,  meer in de ruimte in jezelf plaats te nemen, zal je merken dat jij je steeds meer kunt ontspannen, ongeacht de situatie. Je zult je bewust gaan worden dat je eigenlijk nergens aan vast zit. Dat er hier, in deze ruimtelijkheid, waar je nu bewust aanwezig bent, in jezelf, zelfs niks aan de hand is. Vanuit deze beleving, vanuit deze aanwezigheid die jij bent, stroomt alles. Vanuit dit punt, deze innerlijke staat van zijn bepaal jij jouw innerlijke beleving, maak jij bewuster keuzes in jouw eigen ritme. Hierdoor creëer je innerlijke vrijheid, om in het huidige moment, volledig jezelf te kunnen zijn.

In verbinding 💕, Ursula Hilgers

Deel dit bericht

Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *