Skip to main content

Week energie 02-08-21

Week energie 02-08-2021

Door Ursula Hilgers

De week energie van 02-08-2021

De energie voelt zwaar. Het maakt dat ik mij volledig leeg ga voelen. Maar het omgekeerde is waar. Het is een stille stuwende kracht. De energie laat mij ervaren, steeds minder oordeel te hebben, over alles wat is. Over dat wat jou niet meer dient, maar ook over de ruimtelijkheid die nu aan het ontstaan is in jezelf. Nu je steeds dichter bij jezelf komt door wat er momenteel allemaal gaande is en is gebeurt, in jezelf, in de wereld.

Er wordt je gevraagd, niet overal gelijk een oordeel over te hebben, invulling te moeten geven aan iets. Laat deze periode een periode zijn, dat simpelweg is. Alles is er al. Alles buiten jou bestaat al, is er al. De vraag is wat je hiermee wilt doen. Je hoeft er niks mee te doen. Je baseert je gedrag en je keuzes op wat er in jou plaatsvind, niet wat er buiten jou gebeurt. 

Je lichaam heeft het ook nog steeds zwaar te verduren. Stijfheid, moeheid, disbalans, pijnlijke gewrichten enz. Neem rust en  verwen je lichaam. Ga vaker de natuur in. De natuur,…..is. De natuur vraagt niks van je, is geen afleiding. De natuur is simpelweg,…..aanwezig. Het stroomt zonder onderbreking.

Kan jij alles laten voor wat het is. Kan je afleiding aanschouwen en laten zijn voor wat het is. Zonder hier invulling aan te geven, een oordeel. Alles wat je ervaart is er al. Wat nu telt is hoe jij hier op reageert. Je hoeft hier namelijk niks mee. Mag iets er simpelweg zijn, zonder dat jij hier iets mee moet. Zodra jij ergens een oordeel over hebt ben je niet meer alleen in het huidige moment aanwezig maar voeg jij jezelf ergens in,…..vast, onderbreek jij jouw stroming.

Steeds meer gaan we ons onthechten van zoveel dingen die niet meer met ons resoneren. Die ons een lange tijd bewust en onbewust hebben geleid. Ik zeg bewust geleid en niet gedragen omdat je ook kunt lijden tijdens het gestuurd worden, dit gaat ook regelmatig gepaard met weerstand. Nu jij je steeds meer gaat onthechten met dat wat niet meer met jou resoneert, maakt dat jij je steeds leger gaat voelen. Hierdoor kom je steeds meer tot jezelf. Deze ruimtelijkheid maakt de weg vrij om steeds meer thuis te komen in jezelf. Om jouw eigen creatievermogen weer steeds meer te gaan herkennen en erkennen.

Het is vervolgens soms wennen aan die nieuwe gecreëerde ruimtelijkheid, die zich al een tijdje aan het ontvouwen is, in jezelf. Maar laat alles zijn voor wat het is, heb ook hier geen oordeel over, over stilte. Je kan het zelfs ontwenningsverschijnselen noemen, meer als observeerder aanwezig te zijn. Onthecht maar toch volledig verbonden met alles, hierdoor alles zoveel meer overziend en doorziend. Jouw kracht zit in die innerlijke stille aanwezigheid in jezelf, waar jouw focus gecentreerd is. Waar jij jouw energiehuishouding centreert, jouw gedachten, emoties en gevoelens gaat liefhebben maar bovenal afleiding laat zijn voor wat het is.

Daarom is er zoveel “bewuste doelgerichte” afleiding momenteel. Zodat jij niet je focus zal/kunt richten op jezelf. Zodat je niet gaat wennen aan de ruimtelijkheid en innerlijke vrijheid in jezelf. Afleiding is nog nooit zo groot en bewust aanwezig geweest, om nog steeds alles buiten jezelf te zoeken, te leggen. Manipulatie, mind control (af)geleid worden, zodat je de verantwoordelijkheid niet bij jezelf legt, je eigen innerlijke “stille” kracht niet gaat gebruiken zodat je het grotere geheel gaat (in)zien.  

De huidige energie vraagt om afleiding te aanschouwen maar hier geen oordeel over te hebben. Alles te laten zijn voor wat het is, zodat jij gecentreerd blijft in jezelf. Zodat jij nog steeds verbonden blijft met jouw eigen energie, met je eigen intuïtie, je eigen stroming. Dit houd niet in dat je dingen wegduwt of negeert. Het houd in dat jij steeds meer verantwoordelijkheid neemt voor jouw gedrag en hetgeen jij in de wereld wilt zetten. Dat jij je niet meer laat wegleiden maar zelf gaat leiden.

De energie vraagt je steeds meer in jezelf gecentreerd te zijn. Door steeds meer onthecht te zijn van afleiding zal je steeds meer verbonden zijn, in verbinding blijven met jezelf. En dat is waar het nu om gaat. De goddelijke verbinding met jezelf. Hierdoor initieer jij steeds meer je eigen creatorschap. Ben jij steeds minder beïnvloedbaar. Kan jij steeds meer alles laten zijn voor wat het is, vooral datgene wat niet met jou resoneert. Zodat wat essentieel is, vanuit jouw hart kan worden gecreëerd,…..door jou. Om zodoende steeds meer in het huidige moment aanwezig te zijn, daar waar jouw innerlijke kracht, jouw bewuste creatievermogen aanwezig is. Om te scheppen en te kiezen wat jij wenst. In deze ruimtelijkheid zal jij ervaren wat een oneindig krachtig maar tevens liefdevol wezen jij bent.

Heb geen oordeel over afleiding, heb geen oordeel over stilte, heb geen oordeel over het geen oordeel hebben. Wees stil. Deze stilte is jouw innerlijke drive, jouw innerlijke leiding en kracht. Om op deze wijze te zien wat nog niet eerder gezien is. Om te ervaren wat nog niet eerder ervaren is. Dit komt door jouw volle aanwezigheid, als observeerder in het huidige moment. Dit geeft jou nog meer ruimte. Om, als je dient te gaan staan om een keuze te (moeten) maken dat je dit in volledige aanwezigheid en met volledige bewustzijn kunt doen.

Hoe fijn is het om de stilte van pure aanwezigheid maar ook van alle chaos om je heen te aanschouwen, maar meer ook niet. Door aanwezig te zijn zonder iets te moeten of te hoeven. Dat is wat de huidige energie jou nu wil laten ervaren. De stille kracht van het puur aanwezig zijn.

In verbinding, Ursula

Vond je dit blog interessant?
Deel het dan gerust!


Delen via Email
Facebook
Instagram
Whatsapp
Fb messenger
Telegram

Contactgegevens

Higher Spirit Academy
Leven vanuit Verbinding’

info@higherspiritacademy.nl
06 – 47 149 403

Let’s get social!


Facebook-f


Instagram


Telegram

Download de gratis
Healing app ♥
Reacties (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *